Ziarul electronic al arădenilor

Costul iluminatului public va fi redus cu peste 40% la Pecica

Primarul oraşului Pecica a semnat marţi, 4 iunie, la sediul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională (ADR) Regiunea Vest, alături de directorul general Sorin Maxim, contractul de finanţare al proiectului „Extindere şi eficientizare iluminat public în orașul Pecica şi satele aparținătoare”.

Investiţia în valoare de 12,1 milioane lei vizează reducerea consumului anual de energie finală a iluminatului public din oraş cu peste 40% la finalul implementării proiectului (la 0,279 de GWh), precum şi cea a gazelor cu efect de seră cu aproximativ acelaşi procent.

În cadrul proiectului vor fi montate 2080 de corpuri de iluminat noi, cu tehnologie LED, mai eficiente şi mai economice decât majoritatea celor existente în momentul de faţă.

Reţeaua de iluminat public va fi extinsă de la 70,14 la 74,24 de kilometri, ceea ce înseamnă montarea a peste 100 de stâlpi de iluminat noi.

„Prin acest proiect continuăm dezvoltarea reţelei de utilităţi publice din oraş şi din satele aparţinătoare, iluminatul public fiind o componentă esenţială a confortului urban” – a declarat primarul Petru Antal.

Proiectul va fi implementat până la finalul anului viitor.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Primăria Orașului Pecica. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.