Ziarul electronic al arădenilor

Copil găsit ascuns în portbagaj, la PTF Vărșand

1O femeie care a încercat să-și scoată ilegal copilul din țară, ascuns în portbagajul unui autoturism, printre bagaje, a fost depistată la Punctul de Trecere a Frontierei Vărșand.

Copilul a fost găsit de polițiștii de frontieră în cursul nopții de luni spre marți, când au controlat un autoturism Opel, înmatriculat în Franța.

Mașina era condusă de Cristian H., în vârstă de 25 ani, domiciliat în județul Constanţa. În autoturism se mai aflau alti trei cetăţeni romani, o femeie si doi bărbaţi.

În timpul controlului, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascuns în portbagaj, acoperit cu bagaje şi haine, un minor în vârstă de 7 ani.

„Poliţiştii de frontieră au demarat cercetările, ocazie cu care au stabilit că mama minorului, pasageră în autoturism, se numeşte Flavia F., în vârstă de 22 ani, şi are domiciliul pe raza judeţului Olt. Tânăra mamă a declarat că a recurs la această metodă deoarece nu deţine documente de călătorie valabile pentru băiat şi dorea să ajungă cu acesta în Franţa“, a precizat comisarul șef Daniel Iancu, purtător de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad.

Poliţiştii de frontieră au întocmit celor patru persoane adulte acte de urmărire penală pentru complicitate la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale care se impun.

foto: STPF Arad

2

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.