Ziarul electronic al arădenilor

Copil de 14 ani, mort după ce a căzut într-un lac din Pecica

Un băiat în vârstă de 14 ani a murit, miercuri, după ce a căzut în lacul Dori din apropierea pescăriei din Pecica, de unde a fost scos de scafandrii militari, iar manevrele de resuscitare nu au avut efect.

Autoritățile au fost alertate miercuri după-amiază, iar la fața locului s-au deplasat un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Arad, un echipaj SMURD şi unul de pompieri cu barcă de salvare – în total şapte subofiţeri – iar de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Pecica.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Arad, băiatul de 14 ani se juca împreună cu un prieten în apa lacului Doru, de lângă pescăria din oraşul Pecica. La un moment dat, băiatul a dispărut în apă şi nu a mai revenit la suprafaţă. Colegul de joacă al copilului are 7 ani și a reuşit să alerteze un tractorist, care a sunat la 112.

Forţele de intervenţie au început căutările băiatului, îngreunate de temperatura scăzută a apei din lac şi din cauza adâncimii destul de mari, de 3-4 metri, a lacului.

Scafandrii militari au reuşit să îl găsească, după o oră, pe băiat, să-l scoată din apă şi să-l predea către echipajul SMURD, care a început imediat manevrele de resuscitare, însă fără succes.

După câteva zeci de minute de eforturi pentru a-l readuce la viaţă pe băiat, membrii echipajului SMURD au declarat decesul băiatului.

Conform poliţiştilor care cercetează cazul, copilul era dezbrăcat şi ar fi intrat în lac pentru a se scălda, fapt relatat şi de martorul de 7 ani.

Victima avea trei fraţi, iar părinţii au fost anunţaţi în timp ce se aflau la serviciu. Cadavrul a fost ridicat de medicii legişti pentru efectuarea autopsiei.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.