Ziarul electronic al arădenilor

Controale în pieţe, târguri şi magazine, în perioada sărbătorilor

piataAutoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) va face controale în perioada sărbătorilor de iarnă, în pieţe, târguri şi în unităţile de vânzare cu amănuntul, în toată ţara, pentru verificarea modului în care sunt respectate condiţiile sanitare veterinare, anunţă reprezentanţi ai ANSVSA.

Controalele ANSVSA, ce au ca scop verificarea respectării condiţiilor sanitare veterinare, vor avea loc în perioada 5 decembrie – 8 ianuarie în toate târgurile de animale, pieţe agro-alimentare, abatoare, unităţi de tranşare a cărnii, unităţi de procesare şi depozitare a alimentelor de origine animală, precum şi în magazine alimentare, carmangerii, măcelării, unităţi de alimentaţie publică, pizzerii, cantine, unităţi de tip catering, cofetării, patiserii, laboratoare de cofetărie/patiserie etc.

Potrivit ANSVSA, la nivelul Direcţiilor Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor din cadrul judeţelor şi din municipiul Bucureşti, dar şi al circumscripţiilor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor (CSVSA) şi al circumscripţiilor sanitare veterinare zonale (CSVZ), va fi asigurată permanenţa, atât în timpul săptămânii, cât şi în weekend, va fi afişat programul de lucru, numele medicului veterinar responsabil şi numărul de telefon la care consumatorii pot face sesizări privind nerespectarea normelor sanitare veterinare.

Tot aici vor fi afişate şi locurile în care poate fi efectuat examenul pentru identificarea Trichinella spp. în carnea de porc.

Dacă în urma controalelor realizate de inspectorii ANSVSA se va constata că nu sunt respectate condiţiile sanitare veterinare de funcţionare, DSVSA judeţene şi a municipiului Bucureşti vor suspenda activitatea până la rezolvarea neregulilor şi vor da amenzi în conformitate cu prevederile legislaţiei sanitare veterinare în vigoare, mai transmit reprezentanţii ANSVSA.

De asemenea, din cauza apariţiei unor focare de pestă porcină africană în Republica Moldova şi Ucraina, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor va lua măsuri pentru prevenirea introducerii acestei boli pe teritoriul României, monitorizându-se traseul produselor pe întregul traseu de la ferme/exploataţii către abatoarele autorizate.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.