Ziarul electronic al arădenilor

Controale la unități de comercializare produse alimentare și nealimentare. Ce amenzi s-au dat

În ultimele zile, inspectorii de muncă ai ITM Arad au efectuat acțiuni de verificare cu preponderență în unitățile de comercializare a produselor alimentare și nealimentare, en-gros și cu amănuntul.

Au fost verificați 25 de angajatori, valoarea sancțiunilor fiind de 45.000 lei.

Verificările au vizat, în special, modul de respectare a legislației în domeniul securității și sănătății în muncă, din păcate constatându-se din nou nereguli în ceea ce privește instruirea lucrătorilor, verificarea acestora din punct de vedere medical, modul de depozitare a mărfurilor astfel încât să se evite accidentarea lucrătorilor și a clienților, blocarea căilor de evacuare etc.

Tot în cadrul controalelor, s-a verificat și modul în care angajatorii respectă prevederile legale în ceea ce privește munca nedeclarată, sub toate aspectele sale, până acum neconstatându-se nereguli în acest sens.

Totodată, în vederea limitării sau mai bine, a opririi răspândirii COVID-19 au fost verificate măsurile luate de către angajatori în acest sens.

Pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19 și a Ordinului nr. 3577/2020 privind măsurile pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirul SARS-CoV-2 au fost sancționate două unități, valoarea sancțiunilor ridicându-se la 6.000 lei.

Reamintim că, în conformitate cu prevederile Legii 55/2020, sancțiunea pentru nerespectarea de către conducătorii operatorilor economici a condițiilor privind luarea de măsuri pentru diminuarea impactului tipului de risc (limitarea răspândirii COVID-19) este între 1.000 și 5.000 lei.

Aceste acțiuni de verificare vor continua și pe parcursul weekend-ului.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de ITM Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.