Ziarul electronic al arădenilor

Controale în școli din municipiul și județul Arad

Mai multe școli din municipiul și județul Arad vor fi controlate în perioada următoare, fiind verificate condițiile în care vor începe elevii noul an școlar.

Controlalele vor fi efectuate în perioada 2-8 septembrie 2015, de echipe mixte formate din reprezentanți ai Instituției Prefectului, Inspectoratului Școlar Județean și Direcției de Sănătate Publică, în anumite școli din județ și municipiul Arad.

„Aceste verificări au în vedere activitățile de construcție și reabilitare a unităților de învățământ, asigurarea de fonduri pentru desfășurarea activității școlare de către consiliile locale, inclusiv asigurarea combustibilului pentru încălzire, asigurarea protecției unității școlare, a siguranței elevilor și a personalului didactic, precum și condițiile igienico-sanitare din clădirile unde se vor desfășura activitățile didactice“, a declarat Cosmin Pribac, prefectul județului Arad.

Pribac a mai afirmat că instituțiile și persoanele cu atribuții în domeniu „trebuie să ia toate măsurile necesare astfel încât școlile să-i primească pe elevi și profesori în cele mai bune condiții, dar și pentru ca aceștia să fie în siguranță atât timp cât se află în perimetrul unității de învățământ.

Conform Ordinului Prefectului privind activitatea de verificare a școlilor, echipele de control vor fi însoțite și de reprezentanți ai unităților administrativ teritoriale, ai școlilor și ai posturilor de poliție din localitățile unde se află unitățile de învățământ controlate.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.