Ziarul electronic al arădenilor

Contrabandă cu țigări. Patru bărbați au fost arestați

Patru bărbați au fost arestați preventiv, pentru contrabandă cu țigări, iar înainte de a fi prinși au aruncat țigările pe marginea drumului, în timp ce erau urmăriți de polițiști.

Polițiștii de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu polițiștii din Buteni, au depistat, în trafic, două transporturi de țigarete de contrabandă.

„Polițiștii au depistat în trafic, pe DJ792 C, două autovehicule în privința cărora exista suspiciunea ca ar fi utilizate pentru transportul de țigarete de contrabandă. Efectuând semnalul de oprire, conducătorii celor două autovehicule și-au continuat deplasarea, aruncând de-o parte și de alta a drumului mai multe cutii. Procedând la inventarierea cutiilor aruncate, s-a constatat că acestea conțineau 179.800 fire țigarete (8.990 pachete) de diferite mărci, netimbrate sau timbrate necorespunzător, susceptibile că ar fi provenit din contrabandă“, a informat IPJ Arad.

Întreaga cantitate de țigarete a fost indisponibilizată în vederea continuării cercetărilor.

„La aproximativ 1.500 de metri de locul în care ar fi fost aruncate cutiile, pe partea stângă a direcției de deplasare, a fost depistat staționat și asigurat, unul din cele două autovehicule urmărite de polițiști. Deși încercau să se sustragă tragerii la răspundere penală, polițiștii au reușit depistarea pe raza localității Ineu a celui de-al doilea autovehicul și identificarea celor bănuiți de comiterea activității infracționale, respectiv 4 bărbați cu vârste cuprinse între 23 și 33 de ani, toți din județul Maramureș“, a mai precizat IPJ Arad.

În baza probatoriului administrat, fiind prezentați magistraților cu propunere de arestare preventivă, față de cei patru, a fost dispusă măsura arestului preventiv pentru o perioadă de 30 de zile, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.

Polițiștii continuă cercetările sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe Lângă Judecătoria Gurahonț.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.