Ziarul electronic al arădenilor

Contrabandă cu țigări. Grupare infracțională, destructurată

perchezitii-1O grupare infracțională specializată în traficul cu țigări de contrabandă a fost destructurată de Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea procurorilor DIICOT- Biroul Teritorial Arad, în urma a 24 de percheziții efectuate în județele Arad și Timiș.

Conform anchetatorilor, în cadrul acțiunilor au fost ridicate 7.500 de pachete de țigări, 3,4 tone de tutun şi 8.500 de lei, iar faţă de 10 persoane au fost dispuse măsuri privative de libertate.

Polițiștii au efectuat, în judeţele Arad şi Timiş, 24 de percheziţii la locuinţele a 19 persoane cercetate pentru constituire a unui grup infracţional organizat şi contrabandă.
„Din cercetări a reieşit că, în perioada octombrie 2015 – aprilie 2016, cei în cauză ar fi constituit un grup infracţional organizat specializat în achiziţionarea de ţigarete de contrabandă din Republica Moldova şi Ucraina pe care le-ar fi comercializat pe raza localităţilor Zădăreni, Felnac şi Secusigiu din judeţul Arad, respectiv Periam din judeţul Timiş“, se arată într-un comunicat al Poliției Române.

În baza probatoriului administrat, au fost reţinuţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi contrabandă 6 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 44 şi 62 de ani, din judeţele Arad şi Timiş, precum şi o femeie de 57 de ani, din judeţul Arad.

„În cursul zilei de vineri, cei în cauză au fost prezentaţi magistraţilor Tribunalului Arad, care au dispus măsura arestării preventive faţă de două persoane, măsura arestului la domiciliu faţă de alte două şi măsura preventivă a controlului judiciar faţă de trei persoane“, se mai menționează în comunicatul de presă.

De asemenea, faţă de alte trei femei, cu vârste cuprinse între 35 şi 57 de ani, magistraţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au dispus măsura preventivă a controlului judiciar.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.