Ziarul electronic al arădenilor

Continuă Programul Tezaur cu a şasea emisiune de titluri de stat pentru populație

Începând cu data de 5 iulie 2019, în cadrul Programului Tezaur, Ministerul Finanțelor Publice va lansa o nouă emisiune de titluri de stat destinate exclusiv populației, cu scadențe la 1, 2, 3 și 5 ani și dobânzi anuale de 3,5%, 4%, 4,5% și, respectiv, 5%. Veniturile aferente sunt neimpozabile.

Titlurile de stat pot fi cumpărate:

în perioada 5 – 31 iulie 2019 de la unitățile operative ale Trezoreriei Statului;

în perioada 5 – 30 iulie 2019 prin rețeaua de oficii poștale ale Companiei Naționale Poșta Română, din mediul urban; iar în perioada 5 – 29 iulie2019 din mediul rural.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. A fost eliminată plafonarea sumelor care pot fi investite de persoanele fizice în cadrul acestor   emisiuni.

Titlurile de stat sunt în forma dematerializată și au valoare nominală de 1 leu. Dobânda este plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune.

Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate prin depunerea, în perioada de subscriere, a unei cereri de anulare. Ulterior, subscrierile sunt irevocabile și nu mai pot fi anulate.

După încheierea perioadei de subscriere, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur se pot răscumpăra anticipat, în baza unei cereri depusă cu 60 de zile lucrătoare înainte de data de plată a dobânzii sau a valorii nominale aferente fiecărei emisiuni. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur pot fi transferabile.

În cazul decesului, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transferă moștenitorilor, care prezintă documentele legale care le atestă calitatea.

Emiterea titlurilor de stat pentru populație va continua pe parcursul anului 2019. În fiecare lună perioada de subscriere şi maturitățile vor fi stabilite în funcție de interesul manifestat de investitori.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Administrația Județeană a Finanțelor Publice Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.