Ziarul electronic al arădenilor

Consiliul Județean publică istoricul tergiversărilor birocratice în proiectul Arad – Pâncota

La o zi după semnarea contractului de modernizare a drumului județean Arad – Șiria – Pâncota – Buteni, Consiliul Județean Arad a făcut public istoricul eforturilor administrative pentru realizarea acestui obiectiv important al Aradului.

„Facem publică această cronologie ca arădenii să vadă exact cât de mult s-a muncit la Consiliul Județean ca acest drum să fie modernizat. Exact 1.304 zile au trecut de la depunerea proiectului la semnarea contractului de execuție. Am început imediat după ce am fost ales președinte, în anul 2016.

Din cauza birocrației și a legilor proaste a durat patru ani până când ne putem apuca de lucru, iar în acești patru ani am fost acuzați deseori că nu facem nimic pentru drumul Arad-Șiria, când noi de fapt eram cu banii în cont și nu eram lăsați să lucrăm, fie de birocrații din București, fie de firmele care ne-au blocat cu contestații” – a declarat președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

Semnarea contractului pentru începerea lucrărilor a avut loc marți, 9 iunie, la Consiliul Județean Arad, iar în cadrul evenimentului constructorul, SC Sylc Con Trans SRL a declarat că are capacitatea să finalizeze cei 30 km de drum în 24 de luni, deci cu un an mai devreme decât prevede contractul.

Lucrarea este finanțată din fonduri europene, printr-un proiect câștigat de Consiliul Județean prin Programul Operațional Regional.

Cronologie

14.11.2016: Cererea de finanțare este elaborată de Consiliul Județean Arad în anul 2016, fiind depusă la Agenția de Dezvoltare a Regiunii Vest

25.05.2017: este semnat contractul de finanțare

20.06.2018: După realizarea proiectului, de către Starcom Exim SRL Cluj Napoca, este semnat procesul verbal de recepţie a serviciilor de proiectare nr. 11825.

26.06.2018: este depusă la ADR Vest, în calitate de Organism Intermediar, documentaţia tehnico economică – faza Proiect Tehnic.

27.07.2018: a fost finalizat procesul de verificare a conformităţii proiectului tehnic.

4.10.2018: după definitivarea documentației, aceasta este transmisă spre validare în Sistemul Informatic de Achiziții Publice.

21.11.2018:Agenția Națională pentru Achiziții Publice respinge proiectul, pentru că nu este de acord cu pretențiile Consiliului Județean Arad: ca firma câștigătoare să lucreze și noaptea, să facă dovada că are suficienți angajați și suficiente utilaje să poată executa lucrarea, și să nu fie o firmă de apartament care să riște să falimenteze în timpul derulării proiectului.

4.12.2018: Consiliul Județean retransmite a doua oară proiectul în Sistemul Informatic de Achiziții Publice.

7.12.2018: Agenția Națională pentru Achiziții Publice respinge proiectul a doua oară, pentru aceleași considerente.

17.12.2018:  Consiliul Județean retransmite a treia oară proiectul în Sistemul Informatic de Achiziții Publice.

1.02.2019: Agenția Națională pentru Achiziții Publice respinge pentru a treia oară proiectul.

28.08.2019: Au fost transmise ofertanților comunicările privind rezultatul procedurii, respectiv oferta câștigătoare. Șapte firme și-au depus ofertele.

2.09.2019:  Semnarea contractului de execuție pentru modernizarea drumului județean Pâncota-Măderat-Târnova-Șilindia-Luguzău-Cuied- Buteni, care a fost depus spre finanțare în aceeași perioadă cu drumul județean Arad-Șiria-Pâncota. În aceeași lună, încep în forță lucrările pe Pâncota-Târnova-Buteni.

4.09.2019: una dintre cele șapte firme care au pierdut licitația contestă la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor procedura pentru drumul județean Arad-Șiria-Pâncota.

5.09.2019: o a doua firmă dintre cele șapte care au pierdut licitația contestă la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor procedura pentru drumul județean Arad-Șiria-Pâncota.

6.09.2019 o a treia firmă dintre cele șapte care au pierdut licitația contestă la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor procedura pentru drumul județean Arad-Șiria-Pâncota.

17.10.2019: Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor dispune, prin Deciziile CNSC nr.1824/C1/1790, 1800, 1814 reevaluarea ofertelor.

19.12.2019 Consiliul Județean contestă la Curtea de Apel Timișoara decizia Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor. Curtea de Apel Timișoara prin Decizia Civilă nr. 1552, respinge plângerea formulată de Consiliul Județean, care astfel a fost nevoit să reevalueze ofertele.

9.04.2020: Se publică numele câștigătorului, în urma procesului de reevaluare a ofertelor. Se face publicarea Raportului procedurii și transmiterea comunicărilor cu privire la rezultatul procedurii de atribuire.

16.04.2020: rezultatul procedurii este din nou contestat.

27.05.2020: Prin Decizia CNSC  nr. 682/C1/708/27.05.2020 Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor respinge contestația formulată împotriva rezultatului procedurii. Ca urmare s- procedat la semnarea contractului de achiziție publică cu ofertantul declarat câștigător.

9.06.2020: La sediul Consiliului Județean Arad are loc semnarea contractului pentru începerea lucrărilor pe drumul județean Arad-Horia-Șiria-Galșa-Mâsca-Pâncota.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Consiliul Județean Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.