Ziarul electronic al arădenilor

Consiliul Județean caută companii aeriene pentru Aeroport

Conducerea Consiliului Județean (CJ) Arad susține că a trimis solicitări la peste 400 de companii aeriene, care operează în Europa, pentru a include Aeroportul Internațional Arad în programul lor operațional.

Conform CJ Arad, companiilor le-a fost înaintată o prezentare a județului, a municipiului și a detaliilor tehnice referitoare la Aeroport.

„Este cea mai importantă campanie de imagine pe care Consiliul Județean o inițiază în vederea punerii în valoare a potențialului Aeroportului Internațional Arad“, se arată într-un comunicat de presă remis de Biroul de presă al CJ Arad

De asemenea, în vederea dezvoltării acestui obiectiv, campaniile vor fi abordate și în mod direct de Consiliul Județean Arad, inclusiv la târguri internaționale de profil.

„Una dintre preocupările noastre principale este ca Aeroportul să intre într-un circuit internațional. Mizăm foarte mult pe turism și pe contribuția pe care o poate avea la dezvoltarea Aradului. Ne implicăm direct de la Consiliul Județean, fiindcă înțelegem că așteptările arădenilor sunt mari și justificate. Am avut discuții cu managerul Aeroportului și i-am solicitat să participăm la târgurile internaționale de profil, iar noi vom asigura suportul logistic necesar. Mergem, împreună cu cei de la Aeroport, în întâmpinarea potențialilor parteneri”, a declarat Claudia Boghicevici, vicepreședinte al Consiliului Județean Arad.

Autoritățile județean doresc includerea Aeroportul Internațional Arad într-un calendar al curselor de linie.

„Dar suntem în egală măsură interesați de zboruri de tip charter și low-cost“, a precizat Claudia Boghicevici.

„Anul acesta avem programată participarea la cel puțin trei evenimente europene, unde reprezentanții Consiliului Județean Arad vor discuta direct cu companiile oferta pentru Aeroportul Internațional Arad. CJ Arad nu a renunțat nici la varianta unei cooperări cu companii din China. Reprezentanții Air Hainan au fost invitați la Arad, pentru a vedea la fața locului facilitățile oferite. În această vară, prin colaborarea cu tur-operatori privați, de pe Aeroportul Internațional Arad vor decola curse charter pentru Turcia, în sezonul estival“, a mai adăugat vicepreședintele Consiliului Județean Arad.

Pe Aeroportul din Arad nu mai sunt curse regulate de pasageri din aprilie 2015, când compania Wizz Air la renunţat la operarea cursei pe ruta Arad-Bergamo, considerând-o nerentabilă.

Anul acesta, de pe Aeroportul Internaţional Arad vor fi operate, începând cu 9 iunie, până la 1 septembrie curse charter spre Antalya, de o companie aeriană turcă, zborurile urmând să fie efectuate o dată pe săptămână, cu aparate Airbus A321.

CITITI SI: Curse charter spre Antalya de pe Aeroportul din Arad

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.