Ziarul electronic al arădenilor

Consilierul Marin Lupaș solicită Primăriei consultări cu iubitorii de animale

După discuții cu iubitorii de animale, consilierul municipal independent Marin Lupaș solicită o dezbatere pe marginea noilor modificări la regulamentul privind animalele pe domeniul public.

Consilierul independent consideră că până ce nu există suficiente condiții pentru acces la spațiu verde, propunerile primarului – țintite de fapt pentru amendarea cetățenilor – trebuie oprite.

„Cred că arădenii sunt iubitori de animale, în ciuda unor grupuri gălăgioase ce țin să arate periodic contrariul. Am citit ce dorește acum Primăria să facă și mi se pare puțin exagerat. După discuții cu alți iubitori de animale din Arad am decis să solicit o dezbatere publică pe marginea noilor propuneri”, declară Marin Lupaș într-un comunicat de presă.

În proiectul inițiat de Gheorghe Falcă se menționează, printre altele, interzicerea accesului cânilor în mijloace de transport în comun, cimitire sau ștranduri. Lupaș este de părere că aceste modificări vor lovi în cei care dețin deja animale de companie și au ca scop amendarea acestora și nicidecum prevenirea apariției câinilor vagabonzi sau a altor animale.

„Modificările propuse de Primărie sunt îndreptate tocmai pentru a amenda oamenii care își plimbă câinii, nicidecum pentru a preveni apariția câinilor vagabonzi sau altor animale. Dacă ar fi spațiu verde în proximitatea locuințelor așa cum am mai propus alături de societatea civilă, poate ar fi fost rezonabile modificările. Dar din moment ce nu există asemenea condiții de confort, când se caută amendarea arădenilor pentru a mai strânge bani la buget pentru excursii în Japonia sau parcări cu piramide, propunerile primarului trebuie oprite”, argumentează Marin Lupaș.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de consilierul municipal independent Marin Lupaș. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.