Ziarul electronic al arădenilor

Conflict de interese la două primarii din județul Arad

aniAgenția Națională de Integritate (ANI) a constatat existența conflictului de interese de natură administrativă în cazul a doi primari din județul Arad.

Conform ANI, Mircea Jichici, în calitate de primar al orașului Lipova, a întocmit și semnat proiectele de hotărâre care au stat la baza adoptării Hotărârilor Consiliului Local al Orașului, din data de 28 mai 2013 și 27 iunie 2013, privind însușirea, respectiv aprobarea PUZ-ului „Parc fotovoltaic cu putere instalată mai mică de 5,5 MW și lucrări anexe: Racord electric la S.E.N., împrejmuire și drum de acces“, în favoarea beneficiarului SC RTI Solar SRL, societate comercială cu care acesta avea o relație de angajament și de la care urma să obțină venituri.

„Pe perioada exercitării mandatului de primar, Jichici Iosif Mircea și soția sa (în calitate de proprietari), au încheiat cu SC RTI Solar S.R.L. (în calitate de superficiar), un contract privind constituirea unui drept de superficie (obiectul contractului fiind reprezentat de imobilul teren arabil aflat în proprietatea soților Jichici, dobândit prin moștenire)“, se arată într-un comunicat de presă remis, vineri, de ANI.

De asemenea, ANI a constat existența conflictului de interese de natură administrativă și în cazul lui Adrian Țoca, primar al comunei Hălmagiu.

„În perioada exercitării mandatului de primar a semnat și aprobat documente prin care s-au efectuat plăți în suma totală de 709 lei către SC Beby Impex SRL, societate comercială în cadrul căreia părinții persoanei evaluate dețin calitatea de asociat și funcția de administrator“, a informat ANI.

Adrian Țoca nu au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare, a mai informat Agenția Națională de Integritate.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.