Ziarul electronic al arădenilor

Conferință internațională la Arad. Soluții pentru copiii cu cerințe educative speciale

Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Arad și Asociația Alianța pentru Copii Arad organizează în 30 martie 2018 Conferința Internațională „Aspecte teoretico-praxiologice în evaluarea și intervenția psihoeducațională“.

Susținută de Consiliul Județean Arad și de partenerii principali – Universitatea „Aurel Vlaicu” Arad, Inspectoratul Școlar Județean Arad și Casa Corpului Didactic Arad, în colaborare cu ASTTLR România și Centrul de consiliere și psihoterapie pentru părinți și copii Equilibrium Arad –, această manifestare științifică este deja la a VII-a ediție, cu o frecvență anuală, devenind astfel deja tradiție pentru CSEI Arad.

Prin tematica abordată – intervenția psihoeducațională pentru copiii cu cerințe educative speciale – conferința reunește specialiști din domeniul logopediei, al tulburărilor din spectru autist, al dificultăților de învățare, al tulburărilor de adaptare și relaționare, fiind evidențiate în mod special aspectele aplicative ale asistenței psihopedagogice.

„Aceste întâlniri ştiinţifice sunt necesare şi aduc întotdeauna un plus de informaţie, un schimb de experienţă în sistemul de protecţie şi educaţie a copiilor cu vulnerabilităţi. Nu există un model perfect, metode perfecte, pentru că acest domeniu este într-o permanentă schimbare, apar întotdeauna noi metode de îmbunătăţire a sistemului. În plus, dat fiind caracterul internaţional al manifestării, putem vedea diferite modele psihoeducaţionale, din mai multe ţări, fiecare cu specificul propriu, cu modul şi puterea de finanţare a sistemului educaţional inclusiv”, a declarat Claudia Boghicevici, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean.

Prelegerile din plen, susținute de practicieni din Germania, Italia, Belgia, România, precum și atelierele de lucru organizate ca și contexte active de formare, au atras în fiecare an sute de participanți, la ultima ediție participând peste 400 de lucrători din domeniul educațional, atât direct, cât și on-line.

Un aspect important este prezența studenților de la Universitatea „Aurel Vlaicu” și a elevilor de la Colegiul Național Preparandia – „Dimitrie Țichindeal” Arad la conferință, folosindu-se acest cadru pentru transferul de experiență și pentru adaptarea formării inițiale la cerințele pieței muncii.

Prin varietatea temelor propuse și prin abordarea practică, această manifestare se adresează unui public divers, astfel încât cei interesați de domeniul asistenței psihopedagogice se pot înscrie accesând paginile www.aliantacopii.ar, www.cseiarad.ro.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Consiliului Județean Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.