Ziarul electronic al arădenilor

Conductă de gaz spartă pe strada Pădurii

gazMai multe locuinţe şi instituţii dintr-un cartier din municipiul Arad au rămas fără gaz, miercuri, după ce muncitori care lucrau la modernizarea unei străzi au spart o conductă, iar scurgerile au durat aproape o oră, timp în care pompierii şi poliţiştii au izolat zona pentru a evita o explozie.

Incidentul a avut loc în cartierul arădean Pârneava, pe strada Pădurii, unde se fac lucrări de modernizare a părții carosabile și a trotuarelor, în cadrul unui program al municipalității, dar câțiva muncitori ai firmei care execută lucrările au spart o conductă de gaz.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Arad, George Pleșca, pompierii și polițiștii au intervenit pentru a asigura perimetrul.

„Exista pericolul unei explozii în prezența unei scântei sau surse de foc, dar perimetrul a fost izolat. Scurgerile au durat aproape o oră, până când echipele distribuitorului de gaz au ajuns la fața locului și au oprit alimentarea“, a precizat Pleșca.

Martorii afirmă că muncitorii au folosit un echipament pentru a săpa lângă partea carosabilă, pe un spațiu verde, dar au atins conducta, care a fost spartă.

Purtătorul de cuvânt al E.On Gaz, Florentina Maghiar, a declarat că se lucrează la refacerea conductei, timp în care alimentarea cu gaz a locuitorilor din zonă și a mai multor instituții, între care Penitenciarul Arad, nu este posibilă.

Potrivit acesteia, au fost afectați peste o sută de consumatori, iar alimentarea zonei ar urma să fie reluată în cursul zilei de miercuri.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.