Ziarul electronic al arădenilor

Concurs de pregătire a unor plăcinte bulgărești, la Vinga. Cine a câștigat

Zece gospodine din comuna Vinga au participat sâmbătă, 3 august 2019, la Concursul Culinar „Rețetele GAL-ului, moștenirea culinară a spațiului rural“.

Concursul a fost organizat de către Asociația Grupul de Acțiune Locală „Lunca Mureșului de Jos”, în cadrul Zilelor Comunei Vinga organizate în perioada 2 – 4 august 2019, în Parcul Nou din comună.

Concursul a constat în pregătirea și prezentarea unei plăcinte. Dincolo de originalitate, rețetele au fost în concordanță cu tema concursului, și anume plăcinte cu specific bulgăresc.

Au participat zece doamne din localitatea Vinga: Begov Ana, Cosilcov Ecaterina, Silaghi Laura Maria, Stepanov Maria, Bogdanov Elisabeta, Draghinov Lia, Cosilcov Eugenia, Marincu Adina, Rigo Rodica, Nofkim Ana.

Membrii juriului au fost:

– Negrei Sorin – Primarul Comunei Vinga;

– Dicu Anca – Conf. Dr. U.A.V;

– Varga Gustav – Primar Comuna Mezőkovácsháza;

– Cosmin Popovici – Manager Catering Social Vinga;

– Ionel Pașca – Primar Comuna Chisindia;

– Răzvan Cadar – Vicepreședinte CJA;

– Snezana Marod – Croația.

În urma punctajului acordat, câștigătoare au fost declarate:

– Begov Ana – Premiul 1

– Lia Draghinov – Premiul 2

– Stepanov Maria – Premiul  3

– Silaghi Laura Maria – Premiul Special

Prin această acțiune s-a urmărit atât animarea teritoriului GAL, cât și promovarea acesteia.

În decursul celor trei zile, angajații GAL au interacționat cu peste 200 de persoane care au fost informate de activitatea asociației privind implementarea Strategiei de Dezvoltare Locală.

„Am fost impresionați de disponibilitatea doamnelor care au participat la concurs și le mulțumim pentru participare. Cei mai câștigaţi au fost vizitatorii pavilionului GAL LMJ care au putut degusta din toate prăjiturile pregătite de gospodine” – au rezumat acţiunea reprezentanţii Grupul de Acțiune Locală „Lunca Mureșului de Jos”.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de GAL „Lunca Mureșului de Jos“. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.