Ziarul electronic al arădenilor

Concertul de Crăciun al Filarmonicii de Stat Arad

Concertul de Crăciun al Filarmonicii, cel mai așteptat eveniment al lunii decembrie, este asociat în acest an cu Gala muzeului arădean, care marchează aniversarea a 125 de ani de activitate muzeală în Arad, prin deschiderea primului muzeu pentru public în anul 1893.

Programul de colinde și cântece de Crăciun, susținut de corul academic al  Filarmonicii dirijat de Robert Daniel Rădoiaș, va avea loc în seara de joi, 20 decembrie 2018, la ora 19.00, în sala Palatului Cultural, selecția din acest an cuprinzând deopotrivă tematica românească și cea universală.

Debutul serii muzicale este realizat însă într-un registru pur orchestral, printr-o partitură a tezaurului simfonic românesc.

Divertismentul rustic de  Sabin Drăgoi, cea mai cunoscută lucrare a compozitorului, muzicologului și folcloristului arădean, de la dispariția căruia  se împlinesc în această lună decembrie 50 de ani, va fi reluat de orchestra simfonică dirijată de Petronius  Negrescu.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Filarmonica de Stat Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.