Ziarul electronic al arădenilor

Concertele la matineu, un rateu

OLYMPUS DIGITAL CAMERAArtiștii de la Filarmonica de Stat din Arad consideră că „inventarea“ concertelor la sfârșit de săptămână, la matineu, nu atrage melomanii, care lipsesc din sală, la concertul organizat sâmbătă fiind prezenți doar 20 de spectatori.

Nemulțumirile celor de la Filarmonică au fost postate pe o rețea de socializare, iar cei care și le-au exprimat susțin că organizarea concertelor la sfârșit de săptămână este o risipă de bani, deoarece „nici curentul nu se acoperă“.

Într-o postare cu titlul „Aici sunt banii dumneavoastră!“, se arată că „Dinspre unii reprezentanți ai Primăriei curg reprosurile… cât de mulți bani (publici) sunt alocați Filarmonicii! Argument suprem pentru a accepta fără crâcnire pe oricine pus la „manșă“… Iată risipa: concerte «gândite» doar pentru a șicana… în preajma Paștelui, dimineața, cu colaboratori, douăzeci de auditori… Nici curentul nu se acoperă…“, au scris sindicaliștii de la Filarmonică.

De asemenea, artiștii de la Filarmonică mai acuză că nu sunt respectați.

„Peste tot, în lume, Sărbătorile sunt respectate! La Primăria Arad (noi așa știm), angajații care sărbătoresc Paștele au avut parte de respect… La Filarmonică NU! «Concertul inventat» pentru sâmbătă la ora 11.00, după 13 zile fără pauză și la care au participat 20 de auditori nu necesită comentarii!“, au mai scris sindicaliștii de la Filarmonică.

Sâmbătă, la Filarmonica de Stat din Arad a fost programat, conform unui comunicat de presă al instituției, un „un periplu prin operei romantic, prin intermediul unora dintre cele mai frumoase și spectaculoase numere corale sau orchestrale scrise de Gaetano Donizetti, Giuseppe Verdi, Giacomo Puccini, Pietro Mascagni și Georges Bizet.

În luna februarie, după mai multe proteste ale sindicaliștilor de la Filarmonica de Stat din Arad, primarul Gheorghe Falcă a spus că „cei din orchestră trebuie să se adapteze solicitărilor cetăţenilor şi nu cetăţenii să se adapteze mofturilor unor oameni.

„Vă garantez că vom avea concerte sâmbăta şi duminica”, a afirmat primarul Falcă.

Primarul a mai spus că activitatea Filarmonicii de Stat Arad este subvenţionată la sută, din bugetul local, astfel că i se pare normal ca programul instituţiei să fie adaptat „nevoilor cetăţenilor“.

CITITI SI: Ce le-a pregătit primarul Falcă protestatarilor de la Filarmonică

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.