Ziarul electronic al arădenilor

Concert simfonic dedicat Sărbătorilor Pascale, la Filarmonica de Stat Arad

Miercuri, 4 aprilie 2018, ora 19.00

Sala Cercului Militar B-dul Decebal nr.19

150  Gioachino Rossini (1792 – 1868)

Stabat mater – Concert vocal simfonic

„Stabat Mater“ de Gioachino Rossini, partitura care a parcurs istoria audiţiilor muzicale sub eticheta de „operă lirică în straie liturgice”, va putea fi ascultată în Săptămâna Mare în programul Filarmonicii, materializând în seara de miercuri, 4 aprilie 2018, la ora 19.00, în Sala Cercului Militar,  unul dintre cele mai ample proiecte vocal simfonice ale  anului 2018.

Inclus în seria de inițiative universale dedicate împlinirii a 150 de ani de la dispariția compozitorului, evenimentul reunește corul academic (dirijor Robert Daniel Rădoiaș) și orchestra simfonică într-o producție girată de la pupitrul dirijoral de Cristian Sandu.

Dedicată vocii şi perfecţiunii ei, inspirată din evlavia franciscană referitoare la patimile Mântuitorului şi cultul Maicii Domnului, „Stabat Mater“ este lucrarea care permite semnul echivalenţei între Rossini compozitorul de operă şi Rossini creatorul de muzică sacră, iar naturaleţea şi simplitatea prin care înveşmântează în sunete rugăciunea se reflectă deopotrivă în numerele dedicate cvartetului solist dar şi ansamblurilor corale.

Sunt invitaţi să se fie alături de ansamblul vocal simfonic soprana Diana Gheorghe, mezzosoprana Liza Kadelnik,  tenorul Lucian Corchiș și baritonul Samuel Barani.

Dirijor: Cristian Sandu

Soliști:

Diana Gheorghe – soprană

Liza Kadelnik – mezzosoprană

Lucian Corchiș – tenor

Samuel Barani – bariton

Dirijorul corului: Robert Daniel Rădoiaș

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Filarmonica de Stat Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.