Ziarul electronic al arădenilor

Concert extraordinar dedicat Unirii Principatelor Române

Primăria Municipiului Arad, în colaborare cu Filarmonica de Stat Arad, organizează în sala Teatrului Clasic „Ioan Slavici”, în seara de miercuri, 24 ianuarie 2018, la ora 19.00, un concert extraordinar, dedicat Unirii Principatelor Române. 

Susținut de ansamblul simfonic al Filarmonicii, dirijat de Dorin Frandeș, dar și de orchestra Rapsozii Zarandului, condusă de Petrică Pașca, programul își propune să prezinte în mod metaforic unirea dintre spiritualitatea sonoră mioritică cu marea tradiție muzicală vest și  central europeană, reprezentată prin  mijloacele de exprimare proprii muzicii culte.

Invitata orchestrei simfonice este naista Claudia Diaconu Iordache, fuziunea dintre ansamblul clasic și instrumentul specific spiritualităţii muzicale româneşti, fiind oglindită în partituri de mare popularitate, precum „Hora staccato“ de Grigoraș Dinicu, „Dansul țărănesc“ de Constantin Dimitrescu și „Dansurile populare românești“ culese de Bela Bartok, prezentate în aranjamente orchestrale semnate de Gheorghe Zamfir, Ilie Fieraru sau Marian Didu.

Pagini orchestrale, precum „Rapsodia română“ de Constantin Bobescu sau fragmente celebre din muzica de film, de notorietatea decupajelor din suita Mihai Viteazul, semnate de Tiberiu Olah, completează tabloul clasic al serii, în timp ce piesele autentice de muzică populară românească, cuprinse în  programul orchestrei Rapsozii Zarandului, îi vor readuce pe scena de la teatru pe Cornelia Căprariu Roman, Malvina Nagy, Radu Vand, Viorica Mănăstire și Alexandru Pop.

Accesul publicului se va face pe bază de invitații, care vor putea fi ridicate în mod gratuit de la casieria  Filarmonicii de Stat Arad din incinta Teatrului Clasic „Ioan Slavici”, în limita locurilor disponibile.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Filarmonica de Stat Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.