Ziarul electronic al arădenilor

Concert cameral extraordinar, în sala Regele Ferdinand. PROGRAM

„De Dragobete” – cameralul extraordinar al serii de sâmbătă, 25 februarie 2017, de la ora 19.00, din Sala Regele Ferdinand a Primăriei Arad, este o celebrare a muzicii dedicate scenei, o istorie în miniatură a artei vocale a secolelor XVII, XVIII şi XIX, de la pietrele de temelie puse de Giulio Caccini şi Alessandro Stradella, la numerele exotice ale operei franceze şi libretele secolului al XIX-lea.

Un program de arii şi duete feminine, propus de sopranele Nicoleta Brola, Annamaria  Kaszoni  şi mezzosoprana Melinda Duffner, conturează un splendid medalion liric, care transcende prin universalitatea limbajului muzical mesajul de sărbătoare  al calendarului  popular.

Păşim în seara de după Dragobete într-un fascinant periplu sonor, economic gândit şi cronometrat într-o oră de audiţie, care răsfaţă şi impresionează prin întreg cuprinsul ei.

Departe de a fi considerate astăzi partituri desuete, care nu reuşesc să pătrundă în lumea reală a auditorului modern, ariile antice, repere considerate celebre în secolele preclasice, sunt punctele de plecare pentru  partiturile de virtuozitate ale lui Antonio Vivaldi  sau Georg Friedrich Händel, pentru clasicismul lui Giovanni Paisiello sau  ceea ce devine opera în mâinile genialului Wolfgang Amadeus Mozart, pentru  rafinamentul şi melancolia lui Piotr Ilci Ceaikovski sau subtilităţile de culoare din marile duete ale lui Jacques Offenbach sau Léo Delibes.

Un acompaniament cu structură camerală, girat de la pupitrul maestrului de orchestră de dirijorul Dorin Frandeş, dar şi o nouă inserţie instrumentală din celebra colecţie L’Estro armonico de Antonio Vivaldi, în care se disting violoniştii Florin Gherghel, Natalia Gorceacova, Titus Avrămuţ şi Zoe Paşca, completează tabloul serii de Februarie.

Program:

Antonio Vivaldi – Concertul pentru patru viori op.3 nr.1, soliști Florin Gherghel, Natalia Gorceacova, Titus Avrămuţ, Zoe Paşca

Alessandro Stradella – Se nel ben sempre incostante, solistă Nicoleta Brola

Georg Friedrich Händel  – Alcina -Tornami a vagheggiar, solistă Anamaria Kaszoni

Piotr Ilici Ceaikovski – Dama de pică – Aria Polinei, solistă Melinda Duffner

Giovanni Paisiello – Nel cor piu non mi sento, solistă Nicoleta Brola

Léo Delibes – Lakmé – Duetul florilor, soliste Annamaria Kaszoni, Melinda Duffner

Wolfgang Amadeus Mozart  – Nunta lui Figaro – Deh vieni non tardar, solistă Nicoleta Brola

Antonio Vivaldi – Juditha Triumphans  – Armatae face, solistă Annamaria Kaszoni

Wolfgang Amadeus Mozart – Nunta lui Figaro – Voi che sapete, solistă Melinda Duffner

Giulio Caccini -Amarilli, mia bella, solistă Nicoleta Brola

Jacques Offenbach – Povestirile lui Hoffmann – Barcarola, soliste Annamaria Kaszoni, Melinda Duffner (…)

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Filarmonica de Stat Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.