Ziarul electronic al arădenilor

Concert aniversar. „Sânzienele“ – 30 de ani de activitate

Grupul vocal „Sânzienele“ din Arad va marca împlinirea a 30 de ani de activitate cu un spectacol folcloric aniversar.

Astfel, joi, 22 iunie, de la ora 18.00, la Teatrul de Vară din curtea Centrului Cultural Județean Arad (str. Gheorghe Barițiu, nr. 5) va avea loc spectacolul „Sânziană – floarea aleasă“.

Printre cei care vor urca pe scenă sunt grupurile „Sânzienele“ și „Feciorii Zărandului“, coordonate de prof. Marioara Micle și acompaniate de orchestra „Mărunțelul“, condusă de Liviu Birta.

De asemenea, alături de grupul „Sânzienele“ vor fi soliștii Paula Pașca, Doriana Talpeș, Ioana Luguzan, Voichița Suba, Tiberiu Crișan, Malvina Nagy, Aura Bonchiș și Roxana Suciu.

Totodată, vor mai cânta componentele grupului vocal „Lioara“ al Școlii Populare de Arte Arad, condus de Elisaveta Rudei.

Spectacolul aniversar se va încheia cu recitalul invitaților acompaniați de orchestra Rapsozii Zărandului, condusă de maestrul Petrică Pașca.

Conform organizatorilor, sunt așteptați la Arad, la spectacolul aniversar, Cristian Pomohaci, Felicia Stoian, Mircea Cârțișorean, grupul vocal „Făgețiana“ din Făget, județul Timiș, și grupul vocal „Stelele Bihorului“ din Oradea, județul Bihor.

Intrarea publicului este liberă.

Grupul folcloric „Sânzienele” a fost înfiinţat în anul 1987, la Şcoala Populară de Arte Arad, de profesoara Mărioara Miclea, şi promovează cântecul şi portul tradiţionale arădene.

Grupul este cunoscut la nivel naţional şi internaţional şi are un repertoriu de peste 150 de cântece populare culese din aria folclorică arădeană, care au fost adunate în 12 albume muzicale.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.