Ziarul electronic al arădenilor

Complex sportiv în zona str. Mărului. VEZI cum va arăta

fotoMunicipalitatea intenționează să realizeze un complex sportiv în zona străzii Mărului din Arad, care ar urma să cuprindă terenuri pentru practicarea unor sporturi, un parc chinologic, dar și o zonă pentru pescuit.

Pentru realizarea acestei investiții, Primăria a inițiat licitația pentru întocmirea studiului de fezabilitate. Valoare estimată a studiului de fezabilitate este de 162.500 lei, iar termenul de finalizare este de 3 luni.

„Necesitatea investiţiei derivă din faptul că zona propusă spre amenajare trebuie asanată și modernizată, deoarece poate  asigura condițiile pentru agrement și sport atât pentru cetățenii din cartierul Faleza Sud, cât și din oraș. Prin punerea în valoare a zonei se asigură totodată și protecția mediului. Drumurile realizate limitrof zonei propuse, precum și pistele de biciclete realizate prin alt proiect asigură legătura spre Pădurea Ceala și, respectiv, spre Lunca Mureșului.

De asemenea, prin investiția propusă se asigură reconstruirea structurii funcționale și a cadrului natural urbanistic – arhitectural adaptat la noile condiții din această zonă; crearea condițiilor pentru practicarea unor sporturi urbane variate; îmbinarea activităților productive existente în zonă cu cele de sport și agrement; extinderea utilităților în zonă și stoparea deteriorării mediului“, se arată în documentele pentru licitație.

Conform documentației, complexul sportiv din zona străzii Mărului ar urma să cuprindă terenuri în aer liber pentru practicarea tenisului de câmp (minimum 6, cu suprafața de joc din zgură și tribune cu 200 locuri în gradene), terenuri de baschet (minimum 4, cu suprafața de joc din tartan), terenuri pentru volei (minimum două, cu suprafața de joc din tartan), terenuri pentru handbal (minimum două, cu suprafața de joc din asfalt).

De asemenea, mai sunt prevăzute minimum două terenuri pentru fotbal, cu gazon sintetic, dar și un teren pentru rugby 1, tot cu gazon sintetic.

Tot în cadrul complexului vor fi amenajate piste pentru atletism, dar și piste pentru skateboard, pe categorii de dificultate și vârstă.

În documentație se mai menționează că va fi amenajat și un parc chinologic.

Municipalitatea a prevăzut și zone pentru pescuit, după amenajarea malurilor bălților Homocul Mare și Homocul Mic. Aici ar urma să fie realizate debarcadere, pontoane, locuri de picnic și campare.

Pentru realizarea acestui proiect, Primăria Arad va solicita finanțare în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020, Axa 4 – Sprijinirea Dezvoltării Urbane Durabile, Prioritatea de Investiții 4.2 – Realizarea de acțiuni destinate îmbunătățirii mediului urban, revitalizării orașelor, regenerării și decontaminării terenurilor industriale dezafectate (inclusiv a zonelor de reconversie ), reducerii poluării aerului și promovării măsurilor de reducere a zgomotului.

Cei care vor realiza studiul de fezabilitate trebuie să prevadă și un drum de acces spre complexul sportiv.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.