Ziarul electronic al arădenilor

Companie din China, interesată să investească la Arad

O companie din industria de componente auto din China, care vrea să se apropie de vestul Europei, intenţionează să investească circa 12 milioane de euro pentru a deschide o fabrică în vestul ţării, unde ar angaja 300 de persoane.

Reprezentanţii companiei chineze, care desfăşoară afaceri în industria de componente auto, s-au întâlninit cu viceprimarul municipiului Arad, Călin Bibarţ, pentru a tatona investiţia în Arad.

„Compania mai analizează posibilităţi în Bulgaria sau Ungaria, însă preferă România, unde se ia în calcul Arad“, a declarat, Florina Bota-Ştefan, care consiliază compania chineză.

Compania mai are câte o fabrică în China şi Mexic, iar acum vrea să investească în vestul României sau în altă ţară din Europa de Est, având în vedere că are mulţi clienţi importanţi în ţări din vestul Europei.

La Arad, investitorii s-au întâlnit cu autorităţile, care i-au asigurat pe reprezentanţii companiei chineze de tot suportul.

„Am avut vizita unor cetăţeni chinezi, investitori, care şi-au exprimat dorinţa de a investi în România, în partea de vest, sau în alte ţări din estul Europei. Acum erau în tatonare să vadă unde sunt condiţiile cele mai proprice pentru afacerea lor. O afacere despre care înţelegeam că ar fi o construcţie de fabrică de circa 10-12 milioane de euro cu capacitate care să angajeze circa 300 de muncitori în domeniul automotive din dorinţa de a apropia producţia din China mai spre vest, unde sunt beneficiarii, marile fabrici de automobile“, a declarat viceprimarul municipiului Arad, Călin Bibarţ.

sursa: Mediafax

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.