Ziarul electronic al arădenilor

Compania japoneză Roki deschide o unitate de producție la Arad

Compania japoneză Roki, care produce filtre pentru industria auto, va deschide o unitate de producție în Arad, incinta parcului logistic şi industrial CTPark.

Producătorul japonez a închiriat, pentru o periodă de cinci ani, un spaţiu de 5.500 mp, în incinta parcului logistic şi industrial CTPark Arad, situat la ieșirea din oraș spre Zădăreni, lângă autostrada Paneuropeană, unde va amenaja o fabrică de filtre pentru industria auto.

Viceprimarul municipiului Arad, Călin Bibarţ s-a întâlnit, vineri, cu reprezentanţii producătorului de componente auto Roki Romania Manufacturing.

„În cadrul întâlnirii, administraţia locală, prin vocea vceprimarului Călin Bibarţ,  a asigurat producătorul nipon de tot sprijinul ei astfel încât fabrica să intre în producţie  chiar din primăvara lui 2018. Compania niponă ai cărui principali clienţi sunt General Motors, Nissan şi Mazda va deschide la Arad primul său centru de producţie din Europa“, se arată într-un comunicat de presă remis de Primăria Arad.

„Acest proiect face parte din politica de extindere a companiei în regiunea Europei, motiv pentru care CTP a oferit spații cu posibilități de expansiune. De asemenea, poziția este strategică: CTPark Arad este situat în vestul României, cu acces direct la autostrada A1 și la viitoarea autostradă București – Timișoara – Arad – Nădlac, care alcătuiesc coridorul IV de transport paneuropean, care leagă Europa de Vest cu Europa de Sud-East,” a declarat Ana Dumitrache, country head CTP România, în luna februarie, citată de Wall Street.

Roki Group deține 15 centre de producție în 12 țări, cum ar fi Japonia, China, India, Thailanda, Indonezia, Statele Unite sau Mexic, acoperind Asia, America de Nord și Europa. Compania are circa 4.300 de angajați.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.