Ziarul electronic al arădenilor

Compania japoneză Roki deschide o fabrică la Arad

Compania japoneză Roki, care produce filtre pentru industria auto, va deschide o unitate de producție în Arad.

Producătorul nipon de componente auto Roki, ai cărui principali clienți sunt General Motors, Nissan și Mazda a închiriat, pentru o perioadă de cinci ani, un spațiu de 5.500 mp în incinta parcului logistic și industrial CTPark Arad.

Noua unitate de producție reprezintă prima investiție a japonezilor pe piața europeană. Într-o primă etapă fabrica va funcționa cu 50 de angajați, urmând ca până în 2019 numărul să se dubleze.

„Acest proiect face parte din politica de extindere a companiei în regiunea Europei, motiv pentru care CTP a oferit spații cu posibilități de expansiune. De asemenea, poziția este strategică: CTPark Arad este situat în vestul României, cu acces direct la autostrada A1 și la viitoarea autostradă București – Timișoara – Arad – Nădlac, care alcătuiesc coridorul IV de transport paneuropean, care leagă Europa de Vest cu Europa de Sud-East,” a declarat Ana Dumitrache, country head CTP România, citată de Wall Street.

Roki Group deține 15 centre de producție în 12 țări, cum ar fi Japonia, China, India, Thailanda, Indonezia, Statele Unite sau Mexic, acoperind Asia, America de Nord și Europa. Compania are circa 4.300 de angajați.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.