Ziarul electronic al arădenilor

Compania de Apă Arad, locul 10 în topul celor mai mari operatori regionali de apă și apă uzată din țară

Este rezultatul unui studiu efectuat de una dintre cele mai mari firme de audit şi consultanţă, care a realizat o radiografie a performanţelor financiare ale operatorilor regionali de apă şi apă uzată din România pe anul 2020.

În urma rapoartelor financiare transmise de toți cei 43 de operatori regionali în domeniu din România, Compania de Apă Arad s-a clasat pe locul 10, cu venituri de  94.887.307 RON/ anul 2020, peste media veniturilor înregistrate de operatorii de apă și de canalizare anul trecut.

Rata profitului înainte de amortizare şi redevenţă este, de asemenea, peste medie iar, conform datelor, Compania de Apă Arad se clasează pe un loc bun și în ceea ce priveşte perioada de încasare a creanţelor – sub 60 de zile.

Prețul la apă clasează însă Compania de Apă Arad pe locul 37, fiind unul dintre operatorii care nu l-au mai modificat din luna octombrie 2018.

De atunci, arădenii plătesc 3,59 lei/ mc ( fără TVA). Nivelul combinat al prețului la apă și al tarifului la canalizare situează Compania de Apă Arad pe locul 24.

BDO Romania, compania care a realizat acest studiu, este una din cele mai prestigioase firme de audit și consultanță pentru serviciile de apă și de canalizare cu o experienţă de peste 20 ani și este membru fondator, împreună cu Asociația Română a Apei a Centrului de Excelență pentru Benchmarking.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Consiliul Județean Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.