Ziarul electronic al arădenilor

Compania Aradi Kamaraszinhaz, la două festivaluri internaţionale de teatru

Compania de Teatru Aradi Kamaraszinhaz participă şi anul acesta cu două spectacole la Festivalul Internaţional de Teatru ATELIER Baia Mare, ediţia a XXIV-a.

Prima producţie prezentată de trupa arădeană în cadrul prestigioasei manifestări va fi noul spectacol intitulat „Poprişcin“ după binecunoscuta piesă al lui Gogol, „Însemnările unui nebun”, jucat de Attila Harsányi şi regizat de Andr Lukasov, care se va juca în 17 iunie de la ora 17.00.

A doua  reprezentaţie va avea loc în aceeaşi zi, „Ziua Ruso-Americană” a festivalului „Atelier“, o serată Vîsoţki intitulat „Rușii“, cu acelaşi Harsanyi Attila acompaniat la ghitară de Vihula Mihailo.

Festivalul Internaţional de Teatru „Atelier” a fost înființat în anul 1992 de dramaturgul Radu Macrinici.

Festivalul este o manifestare teatrală neconvenţională cu caracter exploratoriu, care îşi propune să semnaleze, prin intermediul spectacolelor invitate, cele mai noi tendinţe în dramaturgia, regia, scenografia, coregrafia, muzica de scenă şi arta actorului secolului XXI.

Festivalul se adresează unui public interesat de experienţele moderne, post–moderne și contemporane ale teatrului românesc și european.

Anul acesta, timp de nouă zile, pe scena Teatrului Municipal Baia Mare vor juca trupe din România, Belgia, SUA, Coreea de SUD, Anglia și Ungaria.

Trupa arădeană se înscrie în competiţia unuia dintre cele mai longevive festivaluri de teatru din ţară de ani de zile consecutiv.

Până acum Compania de Teatru Aradi Kamaraszinhaz s-a întors de fiecare dată cu premii importante de la Baia Mare, în 2011 fiind invitată să participe la secţiunea Portrete în Atelier şi a obţinut premiul pentru cel mai bun recital actoricesc (Harsányi Attila) si premiul pentru cel mai bun rol secundar (Lovas Zoltan).

În 2015,  la Festivalul „Atelier“, Harsányi Attila a câștigat premiul pentru Cel Mai Bun Actor  pentru interpreatrea rolului din monodrama „Sex, drugs, gods & rock ’n’ roll“.

În 2016 Éder Enikő și Borsos Pál au câștigat premiul pentru Cea Mai Bună Muzică la „Atelier“ cu spectacolul Tündéri (Zelda was not from here), o coproducție al teatrului maghiar arădean  Aradi Kamaraszinhaz, Teatrul „Jókai“ din Békéscsaba (Ungaria) și Asociația MASZK din Szeged (Ungaria).

După Festivalul „Atelier“ trupa Companiei Aradi Kamaraszínház se va îndrepta spre nordul Ungariei, unde în 22 iunie la Kisvarda vor juca spectacolul „Tünderi (Zelda was not from here)“ în regia lui Tapasztó Ernő la Festivalul Teatrelor Maghiare de Peste Hotare de la Kisvarda.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Compania Aradi Kamaraszinhaz. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.