Ziarul electronic al arădenilor

Comitetul pentru Situații de Urgență al Județului Arad s-a întrunit. Vezi ce decizii s-au luat

Astăzi, la ora 13.30, prefectul județului Arad, Florentina Horgea, a convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, pentru stabilirea masurilor ce vor fi luate în continuare de structurile din cadru CJSU cu atribuții în gestionarea situațiilor de urgență generate de fenomenele meteorologice periculoase.

A fost prezentată situația operativă la nivelul județului Arad. S-a intervenit pe toate drumurile naționale din județ și nu sunt probleme de trafic. Se circulă cu dificultate pe o parte a drumurilor județene, dar se intervine în continuare cu 14 utilaje.

Se acționează pentru deschiderea tronsonului de drum Julița – Slatina de Mureș și va rămâne închis tronsonul Slatina de Mureș – Mădrigești.

Din cauza lipsei de alimentare cu energie electrică, pentru protecția copiilor s-a luat decizia suspendării cursurilor timp de 48 de ore, începând de mâine, în localitățile: Archiș, Bata, Beliu, Birchiș, Bârsa, Bârzava, Brazii, Buteni, Cermei, Chisindia, Conop, Craiva, Dieci, Ususău, Gurahonț, Hălmagiu, Hălmagel, Hășmaș, Moneasa, Mișca, Păuliș, Pecica, Petriș, Pleșcuta, Săvârșin, Seleuș, Șagu, Șepreus, Șicula, Șilindia, Șiria, Șiștarovăț, Tauț, Târnova, Varadia de Mureș, Vârfurile, Vinga, Zăbrani, Zărand.

Spitalul din Sebiș este alimentat cu un grup electrogen pus la dispoziție de către Enel, iar căminul de bătrâni de la Vărădia de Mureș, de un grup electrogen al ISU ARAD.

În continuare, se va acționa pe toate drumurile naționale și județene, iar ISU ARAD va monitoriza situația operativă din județ, 150 de pompieri, 30 de mijloace tehnice, alături de forțe ale IJJ Arad și IPJ Arad fiind pregătite sa intervină în cazul care situația o va impune.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Biroul de Presă al Prefecturii Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.