Ziarul electronic al arădenilor

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Arad, convocat în ședință extraordinară

În cursul dimineții de astăzi, 17 martie 2018, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Arad a fost convocat în ședință extraordinară, la sediul Instituției Prefectului – Județul Arad, pentru a se stabili măsurile ce se vor lua în cazul fenomenelor hidro-meteorologice periculoase.

În momentul actual nu sunt atinse cotele de atenție pe râurile Mureș și Crișul Alb, în continuare urmând să se monitorizeze situația hidrologică pe cursurile de apă ale celor două râuri.

Toate primăriile județului au fost informate despre situația hidro-meteorologică din perioada următoare, prin grija Centrului Operațional al ISU Arad, iar din ordinul Prefectului Județului Arad, Florentina Horgea, s-a instituit serviciul de permanență la toate primăriile județului, pe perioada avertizărilor meteorologice, respectiv hidrologice.

Ca măsuri preventive, ISU Arad a activat Grupa Operativă a inspectoratului începând din data de 18 martie 2018, cu ora 6.00, pe toată perioada codului portocaliu hidrologic. De asememea, au fost prealertate turele de serviciu din subunitățile ISU, pentru a acționa în timpul cel mai scurt la nevoie și au fost verificate toate materialele, accesoriile și motopompele pentru a interveni operativ.

Din ordinul Prefectului Județului Arad, pe perioada codului portocaliu hidrologic se vor raporta cotele pe cursurile de apă din două în două ore către Centrul Operațional al ISU Arad, prin grija Sistemului de Gospodărire a Apelor Arad, iar primăriile vor monitoriza situația din Unitățile Administrativ Teritoriale urmând să raporteze din patru în patru ore dacă apar probleme sau nu.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Biroul de Presă al Instituției Prefectului Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.