Ziarul electronic al arădenilor

Comercianții din Piața Catedralei vor fi mutați. VEZI unde

Municipalitatea intenționează să mute comercianții din piața agroalimentară aflată în fața Catedralei Ortodoxe vechi din municipiul în Arad într-un spațiu care urmează să fie amenajat pe o stradă din apropiere.

Intenția municipalității de a muta comercianții din Piața Catedralei a fost transpusă într-un proiect de hotărâre, care urmează să fie supus votului consilierilor locali. Proiectul cu privire la aprobarea documentaţiei tehnico-economice faza DALI şi a indicatorilor tehnico economici pentru obiectivul de investiţie „Reabilitare clădire spaţii comerciale str. Ioan Rusu Şirianu” va fi pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Municipal din data de 16 iulie.

„În momentul actual, în fața Catedralei Ortodoxe există amenajată o piață agroalimentară. Tarabele sunt amenajate impropriu, iar spațiul nu beneficiază de condiții optime. Fiind o piață exterioară, funcționarea pe timpul sezonului friguros este problematică și nu sunt asigurate utilitățile necesare. Prin urmare se dorește mutarea pieței agroalimentare într-un spațiu propriu“, se arată în expunerea de motive aflat în proiectul de hotărâre.

În document se mai menționează că: „Municipiul Arad deţine în proprietate privată un teren de 1.159 mp pe strada Ioan Rusu Şirianu nr. 6 A, teren pe care Teatrul Clasic «Ioan Slavici» deţine în proprietate  două construcții aflate în stare de degradare, dar cu o structură bună, care în momentul actual nu sunt folosite. Municipiul Arad doreşte refuncționalizarea și folosirea fondului actual construit şi amenajarea unei pieţe agroalimentare care să conţină spaţii de expunere – vânzare produse agroalimentare, spaţiu administrativ, grupuri sanitare şi spaţii servicii. Transferul în proprietatea Municipiului Arad a acestor clădiri se va face în baza unui schimb de imobile între Municipiul Arad şi Teatrul Clasic «Ioan Slavici». Astfel, imobilele depozitului auto aparţinând Municipiului Arad se vor transfera Teatrului Clasic «Ioan Slavici», iar clădirile de pe str. Ioan Rusu Şirianu nr. 6 A, aparţinând Teatrului Clasic «Ioan Slavici» se vor transfera Municipiului Arad“.

Durata realizării acestei investiții este de 24 de luni, iar valoarea a fost estimată la aproximativ 5,6 milioane lei.

În proiect se mai menționează că finanţarea acestui obiectiv de investiţii se va face din fonduri ale bugetului general şi alte surse atrase în condițiile legii.

Municipalitatea a anunțat că în Piața Catedralei intenționează să amenajeze o piață publică pietonală.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.