Ziarul electronic al arădenilor

Comercianții din Piața Catedralei, mutați în noua hală agroalimentară până la sfârșitul anului

Hala agroalimentară situată pe strada Ioan Rusu Șirianu din Arad, în care vor fi mutați comercianții din Piața Catedralei, va fi deschisă până la sfârșitul acestui an.

Municipalitatea a afișat la transparență decizional proiectul privind aprobarea studiului de fundamentare și stabilirea formei de delegare a gestiunii serviciului public de administrare, întreţinere şi exploatare a halei agroalimentare, situată pe strada Ioan Rusu Șirianu, nr. 6/A.

Proiectul prevede prin atribuirea directă a concesiunii către S.C. TOP S.A.. „Modalitatea de acordare a concesiunii avută în vedere este atribuirea directă. Durata estimată a concesiunii este de doi ani. Termenul estimat pentru încheierea contractului este de maximum două luni de la data intrării în vigoare a Hotărârii Consiliului Local pentru aprobarea Caietului de sarcini“, se arată în proiectul afișat la transparență.

„A fost afișat la transparență decizională proiectul de hotărâre prin care se va stabili forma de gestiune a serviciului public a halei agroalimentare de pe strada Ion Rusu Șirianu. După aprobarea acestui proiect de Consiliul Local Municipal, va urma procedura de predare-primire a investiției către SC TOP SA, iar apoi mutarea comercianților. Sperăm ca aceste proceduri să fie finalizate în această toamnă, iar deschiderea halei pentru cumpărători să fie făcută până la sfârșitul acestui an“, a declarat Ralu Cotrău, purtător de cuvânt al Primăriei Municipiului Arad.

Noua hală agroalimentară este dispusă pe două paliere, parter și etaj, cu câte 85 de mese fiecare, spații pentru carmangerie, pentru lactate și brânzeturi, spații pentru legume-fructe.

Toate spațiile beneficiază de instalații de încălzire/aer condiționat, iar grupurile sanitare au fost concepute astfel încât să poată fi folosite și de către persoanele cu handicap.

Valoarea investiției depășește 4,9 milioane de lei.

În anul 2018, în Consiliul Local Municipal a fost votat proiectul privind amenajarea noii piețe.

„În momentul actual, în fața Catedralei Ortodoxe există amenajată o piață agroalimentară. Tarabele sunt amenajate impropriu, iar spațiul nu beneficiază de condiții optime. Fiind o piață exterioară, funcționarea pe timpul sezonului friguros este problematică și nu sunt asigurate utilitățile necesare. Prin urmare se dorește mutarea pieței agroalimentare într-un spațiu propriu“, se arata în expunerea de motive aflată în proiectul de hotărâre aprobat de CLM Arad.

Municipalitatea a anunțat că în Piața Catedralei intenționează să amenajeze o piață publică pietonală.

Proiectul prevede demolarea spaţiilor comerciale deţinute de municipalitate în piaţă, iar în subteran va fi construită o parcare subterană.

Amenajările de la suprafaţă includ alei pietonale, mobilier urban, spaţii verzi şi un canal de apă lung de 150 de metri, cu fântână arteziană cu 148 de jeturi ce ajung la o înălţime de până la 7,5 metri.

Zona va fi pavată pe o suprafaţă de 12.000 de metri pătraţi cu dale din piatră de culori diferite.

Parcarea subterană va fi pe un nivel, cu o capacitate totală de 261 de locuri şi cu accese dinspre str. Vasile Goldiş, str. Ioan Rusu Şirianu și str. Ecaterina Teodoroiu, respectiv str. Academia Teologică, şi ieşiri înspre str. Vârful cu Dor, respectiv str. Emanoil Gojdu.

Valoarea lucrărilor a fost estimată la 107 milioane de lei, plus TVA.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.