Ziarul electronic al arădenilor

Comedii scurte, la Retrospectiva Filmului Românesc, la Cinematograful Arta

Comedia este tema celei de-a cincea ediții a Retrospectivei Filmului Românesc, care va avea loc joi 26 iulie, de la ora 20.00, la Cinematograful Arta.

Se știe că umorul românesc acoperă un spectru larg, iar cele patru scurtmetraje din selecție reunesc regizori și actori cu valențe comice de situație și oralitate, printre protagoniști aflându-se nume cunoscute precum Constantin Cojocaru, Adrian Titieni, Costel Cașcaval și arădeanul Emilian Mârnea.

Avem astfel de-a face cu un grup de călători înzăpeziți într-o gară izolată în „Captivi de Crăciun“ de Iulia Rugină, cu tipologii de caracter și limbaj ardelenesc în „Șanțul“ de Adrian Silișteanu și „Chefu’“ de Adrian Sitaru, în timp ce Daniel Sandu (care a debutat recent în lungmetraj cu „Un pas în urma serafimilor“) explorează dinamica prieteniei în „Cai putere“.

Printre festivalurile la care au fost premiate sau nominalizate cele patru filme se numără Premiile Gopo („Chefu’“, „Captivi de Crăciun“, „Cai putere“), Festivalul de Film NexT („Șanțul“), Festivalul de Film Cottbus („Cai putere“) și Festivalul Internațional de Film de la Locarno („Cai putere“).

Program:

Captivi de Crăciun (2010)

regia: Iulia Rugină; durată: 39 min;

Șanțul (2012)

regia: Adrian Silișteanu; durată: 19 min;

Chefu’ (2012)

regia: Adrian Sitaru; durată: 18 min;

Cai putere (2014)

regia: Daniel Sandu; durată: 27 min;

Intrarea este liberă.

Evenimentul este organizat de Centrul Municipal de Cultură Arad în colaborare cu Asociaţia CitiZenit şi face parte dintr-o iniţiativă pe termen lung de revitalizare a cinematografelor arădene.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Centrul Municipal de Cultură Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.