Ziarul electronic al arădenilor

Coloane de maşini la punctele de trecere a frontierei cu Ungaria

Coloane de maşini s-au format joi la aproape toate punctele de trecere a frontierei cu Ungaria, iar la Nădlac II (pe autostrada pan-europeană) se aşteaptă două – trei ore pentru ieşirea din ţară, în condiţiile în care mii de persoane pleacă în excursii în Ungaria şi Austria, dar şi din cauza unor controale efectuate de autorităţile ungare.

Punctele de trecere a frontierei cu Ungaria sunt supraaglomerate din cauza numărului mare de persoane care părăsesc ţara în minivacanţă, dar şi pentru că autorităţile ungare fac controale amănunţite atât la autoturisme şi autocare, cât şi la camioane.

Cel mai aglomerat este Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II (autostrada pan-europeană), unde pentru controlul autoturismelor se aşteaptă două-trei ore, conform şoferilor blocaţi pe autostradă. Coloana se întinde pe aproximativ cinci kilometri.

De asemenea, la Nădlac II s-a format şi o coloană de camioane, pe aproximativ zece kilometri, iar şoferii aşteaptă până la zece ore.

Conform aplicaţiei de monitorizare a traficului de pe site-ul Poliţiei de Frontieră, peste o oră se aşteaptă şi la Borş, Turnu, Nădlac I, Cenad, Urziceni şi Petea.

„Cele mai aglomerate puncte de trecere a frontierei sunt la Nădlac şi Borş, din cauza numărului mare de persoane care s-au prezentat la ieşirea din ţară. Au fost luate măsuri de suplimentare a personalului şi se lucrează la capacitatea maximă a punctelor de frontieră”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Loredana Chifor.

Mulţi dintre românii care au ieşit din ţară prin Nădlac II au spus că pleacă în excursii în Ungaria şi Austria, vizând în special târgurile de Crăciun din marile oraşe, precum Budapesta şi Viena.

sursa: News.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.