Ziarul electronic al arădenilor

Coloane de camioane la ieşirea din ţară, în vămile Nădlac I şi II

Timpul de aşteptare pentru şoferii de camioane care au ieșit din ţară, luni, prin Punctele de Trecere a Frontierei Nădlac I şi II, din judeţul Arad, a fost cuprins între 300 şi 500 de minute, în urma unor controale efectuate în Ungaria.

O coloană de aproximativ zece kilometri de camioane s-a format, luni, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, din judeţul Arad, la ieşirea din ţară, astfel că şoferii aşteaptă şi 500 de minute pentru a li se verifica documentele.

De asemenea, şi la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac I timpul de aşteptare pentru şoferii de camioane este de peste 300 de minute.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Mihaela Leş, a declarat, luni, pentru Mediafax, că au crescut timpii de aşteptare la cele două puncte de trecere a frontierei pentru că autorităţile maghiare efectuează controale la toate camioanele care ies din România.

„Timpii de aşteptare au crescut, în primul rând, ca urmare a faptului că pe weekend există restricţii la automarfare pe partea maghiară, şi atunci de multe ori se prezintă foarte multe automarfare deodată la control, iar în al doilea rând, partea maghiară efectuează controale la toate marfarele care ies din România”, a afirmat Mihaela Leş.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei de Frontieră Arad, numărul arterelor de control a fost suplimentat. Astfel, se lucrează pe patru artere pe sensul de ieşire din România, controlul fiind efectuat de către şase poliţişti de frontieră.

„În medie, cam două minute durează controlul unui automarfar pe partea română”, a mai precizat Mihaela Leş.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.