Ziarul electronic al arădenilor

Colecționari din trei județe au expus la Arad

Cea de-a patra ediție a expoziției „Colecții și colecționari“ de la Arad a reunit, anul acesta, expozanți din trei județe.

La ediția din acest an a expoziției, care s-a desfășurat joi, în holul cinematografului Arta, au participat aproximativ 20 de colecționari din Arad, Hunedoara și Sălaj.

În cadrul expoziției au fost expuse colecții de insigne, monede, cărți poștale, timbre, calculatoare vechi și tablouri din semințe, in, mei, mărgele.

Printre cei care au expus s-a aflat și arădeanul Florin Mărcuș, cunoscut colecționar de calculatoare vechi. Arădeanul deține o colecție de aproximativ 100 de calculatoare și laptopuri vechi, dintre care a adus la expoziție unul dintre primele modele de calculatoare fabricate în lume, dar și alte tipuri de aparate.

Tot în cadrul expoziției, Marius Ignat, preşedintele Asociaţiei Filateliştilor din Arad, a prezentat mai multe timbre, precum şi seria completă, neștampilată, de mărci poștale cu imagini din Papua Noua Guinee.

Daniela Kovats a expus o colecție de artă neconvențională, formată din tablouri realizate din semințe și mărgele, care au întruchipat personaje cunoscute din lumea artistică: Andre Rieu, Michael Jackson, Vincent van Gogh, William Shakespeare.

Mircea Ion Rovinar, primarul comunei Vălișoara din județul Hunedoara, a prezentat două colecții, una de monede cu chipurile domnitorilor români și una de plachete cu chipuri ale unor sfinți.

Michael Rudolf Albert von Werner din Zalău a expus o colecție de monede, care au evidențiat modificările sistemului valutar în România, după Primul Război Mondial.

De asemenea, a fost prezentată o colecție de tablorui cu imagini vechi din orașul Pecica.

„Expoziția «Colecții și colecționari» este o manifestare prin care dorește să se răsplătească efortul colecţionarilor care de o viaţă întreagă au investit bani şi sentimente pentru a-şi dezvolta o pasiune“, au spus organizatorii evenimentului.

Expoziţia „Colecţii şi colecţionari” a fost organizată în cadrul unui proiect accesat de Asociaţia Qult-Ar Arad, finanţat de Consiliul Local Municipal Arad, prin Centrul Municipal de Cultură.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.