Ziarul electronic al arădenilor

Coldea: „Am slujit ţara şi SRI în felul cel mai devotat cu putinţă“

Arădeanul Florian Coldea, fost prim-adjunct al Serviciului Român de Informaţii, a declarat, miercuri, că şi-a slujit ţara şi instituţia „în felul cel mai devotat cu putinţă“, precizând că priveşte în urmă „cu mândrie“ la toate misiunile îndeplinite.

„Anul acesta împlinesc 25 ani de activitate, dintre care 22 în calitate de ofiţer al Serviciului Român de Informaţii şi aproape 12 ani în funcţia de prim-adjunct al directorului SRI. Mi-am slujit ţara şi instituţia în felul cel mai devotat cu putinţă şi privesc cu mândrie în urmă la toate misiunile îndeplinite, la sute de operaţiuni de succes, la progresul remarcabil, la reformarea, transformarea, modernizarea şi optimizarea instituţiei, la oamenii care m-au modelat profesional şi la cei pe care eu i-am învăţat că nu există ideal mai înalt şi profesie mai nobilă decât aceea de ofiţer de intelligence“, a afirmat Coldea, într-o declaraţie acordată Agerpres la final de mandat.

El a mulţumit directorilor cu care a colaborat, colegilor din SRI pentru devotamentul şi profesionalismul acestora.

„Datorită lor, Serviciul este astăzi o instituţie redutabilă, acceptată şi respectată în cele mai selecte cluburi de intelligence şi de către cei mai exigenţi parteneri. Împreună am reuşit, de-a lungul ultimilor 12 ani, să prevenim riscuri, să înlăturăm ameninţări, să păstrăm România sigură. Am reuşit să consolidăm statul român, puternic şi unitary“, a spus generalul.

Coldea a salutat „prietenii şi partenerii“ din toate instituţiile sistemului naţional de securitate „pentru colaborarea constructivă, permanentă, pentru acţiunile concrete care au contribuit la o mai bună arhitectură a statului român“.

El a mai mulţumit mediului academic, dar şi familiei sale.

„Mulţumesc familiei mele pentru întreg suportul din aceşti 12 ani. Am lipsit de la cele mai importante momente ale copilăriei pentru fetiţa mea, am petrecut o parte neînsemnată de timp acasă, am amânat mereu planurile şi obiectivele personale. Nu aş fi putut realiza nimic semnificativ în carieră fără susţinerea necondiţionată a soţiei mele, fără liniştea şi suportul de acasă“, a subliniat Coldea.

Florian Coldea s-a născut în 1971, în comuna Târnova, și a îndeplinit funcția de prim-adjunct al directorului Serviciului Român de Informații, începând cu data de 1 august 2005.

CITITI SI: SRI: „Coldea nu a încălcat legea“. Arădeanul, trecut în rezervă

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.