Ziarul electronic al arădenilor

Cofinanțare pentru Stadionul „Francisc Neumann-UTA“

fotoCompania Națională de Investiții (CNI) intenționează să cofinanțeze lucrările de modernizare a Stadionului „Francisc Neumann-UTA“ din Arad, au anunțat, joi, reprezentanții Primăriei municipiului.

Viceprimarul Călin Bibarț și Adrian Cefalan, director în cadrul Companiei Naționale de Investiții, au vizitat șantierul de la Stadionul „Francisc Neumann-UTA“, fiind făcută o informare cu privire la stadiul lucrărilor.

„S-au stabilit documentele necesare în vederea promovării obiectivului de investiții în lista-sinteză a CNI, respectiv pentru finanțarea cu aproximativ 2,5 milioane de euro a lucrărilor“, se menționează într-o informare a Primăriei Arad.

În luna august, viceprimarul Călin Bibarț a apreciat că șantierul este în grafic și a spus că, „ stadionul ar putea fi parțial pregătit să găzduiască partide oficiale de la începerea sezonului 2017/2018, dacă FRF ar accepta să-și dea acordul“.

Lucrările de modernizare a stadionului „Francisc Neumann – UTA“ au început în anul 2014. Contractul de execuție a lucrărilor a fost încheiat cu firma SC Tehnodomus SA Arad, care a câștigat licitația, la care au participat trei firme, cu o ofertă în valoare de 32.733.275 lei (TVA inclus).

În proiectul tehnic s-a prevăzut mărirea capacităţii stadionului şi modernizarea acestuia, astfel încât să fie omologat în conformitate cu standardele UEFA.

În urma lucrărilor de modernizare, capacitatea tribunelor va creşte de la 7.000 de locuri la peste 12.500, dintre care 2.798 la tribuna oficială şi la tribuna I, 3.982 locuri la tribuna a II-a, şi câte 2.902 la peluzele Nord şi Sud.

Tribunele vor fi acoperite integral cu folie textilă, care va fi montată pe o structură metalică spaţială.

Vor exista 15 puncte de acces în stadion, iar sub peluza din Sud va exista un mini-hotel, destinat cazării pe termen scurt a echipelor oaspete şi a personalului auxiliar, dar şi un restaurant. De asemenea, la intrarea principală în stadion va fi amenajat muzeul sportului arădean.

În zona stadionului va fi amenajată o parcare cu 300 de locuri pentru autoturisme şi 20 de locuri pentru autocare.

Un alt obiectiv vizitat, joi, de reprezentanții Primăriei și ai CNI a fost șantierul noului bazin de polo din cartierul Subcetate, unde a fost analizat stadiul lucrărilor executate până în prezent. S-a apreciat că investiția este în grafic, urmând să fie predată anul viitor.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.