Ziarul electronic al arădenilor

Cod portocaliu de caniculă. Valul de căldură va persista

Valul de căldură va persista și în zilele următoare, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, conform Administrației Naționale de Meteorologie.

Indicele temperatura-umezeala (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități și se va situa frecvent, în zonele joase de relief, între 82 și 84 de unități. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între 22 și 25 de grade.

Pe parcursul zilei de duminică va fi Cod portocaliu de caniculă în județe din Banat, printre care și Arad, Muntenia, Dobrogea, cea mai mare parte a Moldovei și a Transilvaniei, precum și în nordul și estul Olteniei și în sudul Crișanei.

În aceste zone, temperaturile maxime se vor situa, în general, între 36 și 39 de grade, valori cu mult mai ridicate decât mediile climatologice specifice perioadei.

Pe de altă parte, în nord-vestul și nordul țării, respectiv local în zonele de munte, va fi Cod galben de disconfort termic ridicat, cu maxime termice ce se vor situa în jurul valorii de 35 de grade.

ANM precizează că, în a doua parte a zilei de duminică și în noaptea de duminica spre luni (6/7 august), vor fi averse torențiale, însoțite de frecvente descărcări electrice, grindină și vijelii, în special la munte, în nord-vestul și nordul teritoriului, iar în cursul zilei de luni (7 august), mai ales în jumătatea de nord.

Totodată, vremea caniculară se va menține și pe parcursul săptămânii viitoare, îndeosebi în zonele de câmpie.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.