Ziarul electronic al arădenilor

Cod portocaliu de caniculă şi disconfort termic

Screenshot 2015-07-25 10.10.10Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod portocaliu de caniculă pentru mai multe județe, printre care și Arad.

Conform ANM, judeţele Arad, Bihor, Timiş, Vaslui şi Galaţi, precum şi zona de câmpie a judeţelor Bacău şi Vrancea se vor afla sâmbătă sub cod portocaliu de caniculă şi disconfort termic accentuat, iar pentru restul teritoriului, cu excepţia unui număr restrâns de judeţe din centrul şi nordul ţării, va fi în vigoare o atenţionare cod galben.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, în cursul zilei de sâmbătă, 25 iulie, vremea va fi caniculară în cea mai mare parte a ţării.

Temperaturile maxime se vor situa frecvent între 35 şi 37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală ITU va depăşi pragul critic de 80 de unităţi, mai ales în zonele de câmpie şi de podiş.

În judeţele afectate de cod portocaliu temperaturi maxime se vor situa în jurul valorii de 38 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

Pentru duminică, ANM anunţă că vremea se va menţine caniculară în Oltenia, Muntenia, precum şi în cea mai mare parte a Moldovei şi Dobrogei. Temperaturile maxime vor atinge frecvent 35-37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

În regiunile vestice, nordice şi centrale instabilitatea atmosferică va fi accentuată, iar temperaturile vor scădea.

Valul de căldură va persista în următoarele zile în regiunile sudice şi estice.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.