Ziarul electronic al arădenilor

Cod portocaliu de caniculă în județul Arad

codJudeţul Arad intră, marţi după-amiază, sub Cod portocaliu de caniculă, temperaturile urmând să ajungă până la 39 de grade.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, în după-amiaza zilei de marţi, va fi Cod portocaliu de caniculă în judeţele Timiş, Arad, Bihor şi Satu Mare, unde vor fi temperaturi maxime de 38-39 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

De miercuri, avertizarea Cod Portocaliu se va extinde în Banat, Crişana, Maramureş, vestul şi nordul Transilvaniei, precum şi în cea mai mare parte a Moldovei. În aceste zone, temperaturile maxime se vor situa în jurul valorii de 39 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

Directorul ANM, Ion Sandu, a anunţat că nu este exclusă posibilitatea ca în judeţele Timiş, Arad, Bihor şi Satu Mare să fie emis Cod Roşu de caniculă, pe parcursul zilei de miercuri.

Potrivit meteorologilor, valul de căldură va persista şi pe parcursul zilei de joi, 9 iulie, în regiunile sudice şi estice, iar instabilitatea atmosferică se va accentua treptat începând din vestul ţării.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.