Ziarul electronic al arădenilor

UPDATE: Cod galben de caniculă, la Arad

termometruAgenţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, o atenţionare meteo cod galben de caniculă, de sâmbătă până luni, valul de căldură urmând să se intensifice treptat şi să cuprindă toată ţara.

Judeţele afectate sunt Bihor, Arad, Timişoara, Caraş-Severin, Gorj, Mehedinţi, Dolj, Olt şi Teleorman.

Potrivit meteorologilor, sâmbătă, vremea va fi călduroasă în toată ţara, caniculară în Banat, Crişana, cea mai mare parte a Olteniei şi sud-vestul Munteniei unde se vor înregistra temperaturi maxime de 36…38 de grade.

Indicele temperatură- umezeală (ITU) va depăşi local pragul critic de 80 de unităţi.

Potrivit avertizării meteo, valul de căldură se va intensifica duminică şi luni şi va cuprinde toată ţara.

Temperaturile maxime vor depăşi frecvent 35…36 de grade şi local se vor atinge 37…38 de grade. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi în cea mai mare parte a teritoriului.

UPDATE:

ANM a emis, sâmbătă, o nouă avertizare cod galben de caniculă şi discomfort termic pentru nouă judeţe din Banat, Crişana, cea mai mare parte a Olteniei şi sud-vestul Munteniei. Temperaturile în aceste regiuni vor ajunge la 36-38 de grade.

Avertizarea cod galben a fost emisă pentru judeţele Teleorman, Olt, Dolj, Gorj, Mehedinţi, Caraş-Severin, Timiş, Arad şi Bihor.

Valul de căldură se va intensifica duminică şi luni şi va cuprinde toată ţara. În cele două zile, temperaturile maxime vor depăşi frecvent 35-36 de grade şi local se vor atinge 37-38 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi în cea mai mare parte a ţării.

CITITI SI: DSP Arad: Recomandări privind canicula

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.