Ziarul electronic al arădenilor

Cocaină ascunsă într-un aparat de sudură, găsită la PTF Nădlac

Procurorii DIICOT au reţinut doi traficanţi de droguri, sub acuzaţia că au introdus pe teritoriul României, prin punctul de trecere a frontierei Nădlac, 2,2 kg cocaină, drogurile fiind ascunse într-un aparat de sudură tip autogen.

Potrivit unui comunicat de presă al DIICOT, în ziua de 29 ianuarie, „I.M.A. şi B.V.V. au fost reţinuţi pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic ilicit de droguri de mare risc, trafic ilicit internaţional de droguri de mare risc şi deţinere, fără drept, de droguri de mare risc în vederea consumului propriu“.

Procurorii susţin că, în noaptea de 27 spre 28 ianuarie, B.V.V. a introdus pe teritoriul României, prin punctul de trecere a frontierei Nădlac, judeţul Arad, pe cale rutieră, din Spania, cantitatea netă de 2.218,13 grame cocaină, o parte din droguri fiind disimulată într-un aparat de sudură tip autogen.

„S-a reţinut că B.V.V. a adus drogurile la instigarea lui I.M.A., care i-a solicitat să introducă cocaina pe teritoriul României, să o transporte ulterior până în Bucureşti, unde i-a predat-o. Pe 29 ianuarie, în jurul orei 02,20, I.M.A. a fost prins în flagrant în Bucureşti, având asupra lui cele 2,2 kg de cocaină“, se mai arată în comunicatul de presă.

Conform sursei citate, procurorii au descoperit că I.M.A. vindea cocaină la preţuri cuprinse între 350-400 lei/gram, îndeosebi cu ocazia unor petreceri private, dar şi în discoteci din Bucureşti.

Anchetatorii au confiscat cocaina al cărei preţ de vânzare pe „piaţa neagră“ a drogurilor din Capitală ar fi adus câştiguri de aproximativ 220.000 euro (la preţul de 100 euro/gram).

Pe 30 ianuarie, Tribunalul Bucureşti a dispus arestarea preventivă a celor doi traficanţi pentru 30 de zile.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.