Ziarul electronic al arădenilor

Coca-Cola intră pe piaţa românească a băuturilor pe bază de plante

Coca-Cola, cea mai mare companie de băuturi răcoritoare din lume, intră pe piaţa românească a băuturilor pe bază de plante şi a lansat brandul AdeZ – o gamă de băuturi pe bază de migdale, soia, orez şi nucă de cocos, potrivit unui comunicat al companiei Coca-Cola România.

Brandul AdeZ este originar din Argentina, unde este foarte popular încă de la momentul lansării acestuia în 1988, iar compania Coca-Cola deţine brandul din martie 2017.

În Mexic, Brazilia şi Argentina, AdeZ este cea mai populară băutură din segmentul ei.

Coca-Cola are în portofoliu peste 500 de mărci de băuturi răcoritoare, carbogazoase şi necarbogazoase, şi aproape 3.900 de produse.

Compania are cea mai mare reţea de distribuţie de băuturi răcoritoare din lume, în peste 200 de ţări, consumul depăşind 1,9 miliarde de porţii pe zi.

În România, ca în toate ţările în care îşi desfăşoară activitatea, Coca-Cola deţine şi funcţionează pe baza unui sistem propriu, incluzând toate verigile necesare producerii şi distribuţiei produselor către consumatori. Pe plan local, sistemul este format din Coca-Cola România (filială a The Coca-Cola Company, proprietarul mărcilor înregistrate) şi partenerul său, Coca-Cola HBC România, care îmbuteliază şi distribuie produsele Coca-Cola în România.

Conform studiului „Impactul socio-economic al Sistemului Coca-Cola în România“, realizat pe baza datelor financiare din 2015, prezenţa acestui sistem pe piaţa locală generează o valoare adăugată de 448 milioane de euro, echivalentul a 0,3% din PIB.

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.