Ziarul electronic al arădenilor

CNAIR a redeschis accesul din DN 7 spre Via Carmina şi Europa

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a redeschis, marţi, accesul spre cele două mari cartiere de la marginea municipiului Arad – Via Carmina şi Europa, cu peste 1.000 de locuitori -, după ce a ajuns la o înţelegere cu autorităţile locale şi dezvoltatorii imobiliari privind realizarea unui acces autorizat, fie sens giratoriu, fie intersecţie de tip cruce.

Cartierele au fost blocate săptămâna trecută, dar CNAIR a oferit un termen de o lună pentru prezentarea soluţiei finale de amenajare a joncţiunii cu DN 7, între timp urmând să fie impuse restricţii de viteză în zonă, pentru evitarea accidentelor.

În urma unei întâlniri convocate de prefectul judeţului Arad, Florentina Horgea, la care presa nu a avut acces, CNAIR a ajuns la o înţelegere cu autorităţile locale şi dezvoltatorii imobiliari pentru a permite din nou accesul din DN 7 spre cartierele rezidenţiale Via Carmina şi Europa.

„În urma dialogurilor purtate, s-a identificat soluţia imediată ca Primăria Vladimirescu, împreună cu cei doi dezvoltatori, să prezinte, până în data de 12 septembrie, un studiu de fezabilitate conţinând două soluţii tehnice unanim acceptate de cele două entităţi, pentru soluţionarea cât mai urgentă a accesului din/în direcţia DN 7 spre/dinspre cele două cartiere şi, în egală măsură, pentru adoptarea unor variante optime care să le confere siguranţă atât participanţilor la trafic, cât şi locuitorilor din cele două zone rezidenţiale“, a precizat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Arad, Eugenia Crainic, citată de News.ro.

În 12 septembrie va avea loc o nouă întâlnire, pentru a se prezenta soluţia tehnică şi pentru a se stabili un termen de realizare a proiectului tehnic.

Între timp, Poliţia Rutieră şi CNAIR vor stabili restricţii de viteză pe DN 7, la ieşirea din Arad spre Deva, pentru evitarea accidentelor.

CITITI SI: Întâlnire cu factorii decizionali, pe tema accesului în cartierele Via Carmina și Europa

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.