Ziarul electronic al arădenilor

Cluburile UTA Arad, ACS Poli Timişoara şi Poli Iaşi regretă dispariţia antrenorului Ionuţ Popa

Cluburile de fotbal UTA Arad, ACS Poli Timişoara şi CSM Poli Iaşi regretă dispariţia antrenorului Ionuţ Popa, decedat, joi dimineaţă, la vârsta de 67 de ani, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad, în urma unor probleme de sănătate.

Gruparea arădeană din Liga a II-a, prima dar şi ultima pe care a antrenat-o Ionuţ Popa până în martie 2019, a notat pe site-ul său oficial: „Familia roş-albă e îndoliată. În această dimineaţă a venit trista veste a plecării dintre noi a lui Ionuţ Popa, după o boală cu care a luptat mai bine de un an şi jumătate. «Mister» ne-a lăsat amintiri nepreţuite, legate mai ales de acea frumoasă echipă roş-albă din 1993, de promovarea din 2002 sau de epica victorie de la Timişoara din 5 octombrie 2002. Cu stilul său fermecător dublat de valoarea fotbalistică, şi-a câştigat un loc important în istoria «Bătrânei noastre Doamne». Condoleanţe familei, odihneşte-te în pace, nea’ Popică“.

La rândul său, clubul ACS Poli Timişoara, acum în Liga a III-a, a reamintit performanţele realizate de antrenor în perioada 2016-2018.

„Poli Timişoara îşi ia rămas bun de la unul dintre oamenii cei mai emblematici din istoria recentă a fotbalului timişorean. Ionuţ Popa ne-a părăsit astăzi, după o lungă suferinţă. Născut la Săvârşin, pe 17 aprilie 1953, Popică a început fotbalul chiar la Poli Timişoara, dar n-a jucat pentru «alb-violeţi». De-a lungul carierei de jucător a evoluat la Unirea Sânnicolau Mare, Unirea Brăila, Tricotaje Ineu sau Aurul Brad, înainte de a trece la antrenorat. Pe banca tehnică a avut un impact semnificativ asupra cluburilor UTA Arad şi Politehnica Iaşi, mai antrenând FC Bihor Oradea, Jiul Petroşani, CS Mioveni sau Şoimii Pâncota.

Din anii petrecuţi la Timişoara, sezonul 2016-2017 a fost unul de referinţă pentru fotbalul românesc. Atunci a salvat echipa de la retrogradare, deşi «alb-violeţii» au început competiţia  de la -14 puncte, a ajuns în finala Cupei Ligii şi semifinalele Cupei României. Au fost multe rezultate memorabile obţinute sub conducerea sa, dar dincolo de acestea, Popică a fost unul dintre oamenii care dădeau culoare fotbalului nostru, prin carisma şi pasiunea pe care le avea pentru sport. Va fi mereu în sufletele noastre. Odihnească-se în pace“, se menţionează pe site-ul grupării bănăţene.

„Toată suflarea «alb-albastră» este în doliu. Dumnezeu să te odihnească în pace, Ionuţ Popa“, a notat şi CSM Poli Iaşi într-un mesaj postat pe pagina oficială de Facebook.

Fostul fotbalist şi antrenor Ionuţ Popa a decedat, joi dimineaţă, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad, unde fusese internat din 10 iunie, în urma unor probleme de sănătate.

Reprezentanţii SCJU Arad au declarat că decesul a survenit în jurul orei 9.00, în urma unui stop cardio-respirator. Medicii secţiei ATI au efectuat manevre de resuscitare, însă acestea nu au dat rezultat.

Ionuţ Popa avea 67 de ani şi fusese internat în spital în urmă cu două săptămâni. El a avut mai multe probleme de sănătate în ultimul an.

De-a lungul carierei sale, tehnicianul a antrenat formaţiile UTA Arad, FC Bihor, Jiul Petroşani, CSM Poli Iaşi, CS Mioveni, CS Şoimii Pâncota, CS Naţional Sebiş şi ACS Poli Timişoara.

foto: uta-arad.ro

UPDATE

Liga Profesionistă de Fotbal şi Federaţia Română de Fotbal au transmis condoleanţe familiei antrenorului Ionuţ Popa, decedat, joi dimineaţă, la vârsta de 67 de ani, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad.

„Unul dintre cei mai importanţi antrenori din istoria ultimelor decenii din fotbalul românesc, Ionuţ Popa, a încetat din viaţă, la doar 67 de ani. Fost jucător de reală valoare, Ionuţ Popa s-a dovedit un antrenor de clasă, la FC Bihor, Jiul, Poli Iaşi, CS Mioveni, Poli Timişoara şi UTA Arad. Liga Profesionistă de Fotbal transmite condoleanţe familiei îndurerate. Dumnezeu să-l odihnească în pace“, se arată într-un comunicat de presă al LPF publicat pe site-ul său oficial.

De asemenea, Federaţia Română de Fotbal a notat la rândul ei într-un mesaj postat pe contul oficial de Facebook: „Fostul fotbalist şi antrenor Ionuţ Popa s-a stins din viaţă joi, la vârsta de 67 de ani. Federaţia Română de Fotbal regretă dispariţia sa şi transmite condoleanţe familiei şi apropiaţilor. Dumnezeu să îl odihnească în pace“.

CITITI SI: Antrenorul Ionuț Popa a decedat în spital

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.