Ziarul electronic al arădenilor

Cluburile din Liga I au obţinut licenţa pentru sezonul 2019 – 2020

Cele 14 cluburi din Liga I şi 4 din Liga a II-a au obţinut licenţa de participare în ediţia 2019 – 2020 a primului eşalon, conform hotărârii comisiei de licenţiere din cadrul Federaţiei Române de Fotbal, informează site-ul oficial al FRF.

În total, 20 de grupări au solicitat licenţa de Liga I, dar comisia a decis că Sportul Snagov şi Fotbal Club Argeş din Liga a II-a nu îndeplinesc condiţiile minime.

Lista completă a cluburilor care au primit licenţa de participare în Liga I este următoarea: CFR Cluj, FCSB, FC Viitorul, Universitatea Craiova, Astra Giurgiu, Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, FC Dinamo, Gaz Metan Mediaş, FC Botoşani, CSM Poli Iaşi, FC Voluntari, FC Hermannstadt, Dunărea Călăraşi, Concordia Chiajna, Chindia Târgovişte, Academica Clinceni, Universitatea Cluj şi Petrolul Ploieşti.

„Comisia pentru acordarea licenţei cluburilor a acordat licenţa de participare la campionatul naţional Liga I în sezonul 2019-2020 celor 18 cluburi menţionate, ca urmare a constatării îndeplinirii cerinţelor minime stabilite în Regulamentul naţional de licenţiere a cluburilor şi de fair play financiar, ediţia 2018.

Instanţa de fond a respins cererea de acordare a licenţei formulată de clubul Sportul Snagov, în insolvenţă, şi a refuzat acordarea licenţei de participare la campionatul naţional Liga I, în sezonul competiţional 2019-2020, întrucât clubul nu a prezentat un dosar complet, care să permită evaluarea îndeplinirii cerinţelor minime ale criteriului financiar, încălcând astfel prevederile art. 15 alin. 5 din RNLC&FPF. De asemenea, comisia a respins ca inadmisibilă cererea de acordare a licenţei formulată de Fotbal Club Argeş şi a refuzat acordarea licenţei de participare în Liga I, în sezonul competiţional 2019-2020, întrucât forma juridică de organizare a clubului, de drept public, încalcă prevederile art. 11 alin. 1 din RNLC&FPF“, se arată în comunicatul publicat pe site-ul FRF.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.