Ziarul electronic al arădenilor

Clubul UTA Arad, sancţionat cu penalitate sportivă de 11.250 de lei

Clubul UTA Arad a fost sancţionat, miercuri, de Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal cu penalitate sportivă de 11.250 de lei, în urma incidentelor de la partida cu Dinamo Bucureşti, scor 0-0, din cadrul etapei a 26-a a Ligii I.

„AFC UTA Arad vs. Dinamo 1948 SA – Incidente – În baza art. 82.1 şi 3.a şi c din RD, raportat la art. 83.2.b, se sancţionează clubul AFC UTA Arad cu penalitate sportivă de 11.250 lei“, se arată într-un comunicat al Ligii Profesioniste de Fotbal.

Sancţiunea a fost aplicată pentru comportamentul neregulamentar al spectatorilor, introducerea de materiale pirotehnice în interiorul stadionului şi aruncarea cu obiecte spre terenul de joc.

Incidente au avut loc şi înaintea partidei, când susţinători ai celor două echipe s-au confruntat în stradă cu bâte. În urma altercaţiilor Gruparea de Jandarmi Mobilă Timişoara a amendat 52 de suporteri, valoarea tuturor amenzilor fiind de 9.900 de lei.

Potrivit unui comunicat transmis de Gruparea de Jandarmi Mobilă Timişoara, suporterii amendaţi au primit şi interdicţie de a mai participa la competiţiile sportive pe o perioadă de un an.

„Suporterii au fost sancţionaţi pentru provocarea ori participarea efectivă la scandal, în locuri sau localuri publice. De asemenea, a fost sancţionat contravenţional organizatorul, cu două amenzi în valoare totală de 5.000 lei pentru nerespectarea obligaţiilor ce-i revin conform legii în ceea ce priveşte efectuarea unui control riguros al persoanelor la intrarea în stadion şi interzicerea accesului cu făclii, torţe, artificii, materiale explozive, incendiare sau fumigene, precum şi pentru depăşirea numărului maxim de spectatori prezenţi în arenă, în contextul actual al pandemiei de COVID-19“, se arată în comunicat.

Suporteri amendaţi, după incidentele produse înainte de meciul UTA – Dinamo

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.