Ziarul electronic al arădenilor

Clotilde Armand: „Administrația locală a municipiului Arad, incompetentă și iresponsabilă“

Pentru a evita noi tragedii precum cea de seara trecută, liderii USR cer montarea pe podurile arădene a unor balustrade de protecție conforme cu normele privitoare la siguranța circulației pe drumuri, poduri și autostrăzi.

La sediul USR a avut loc o conferință de presă la care a participat, alături de parlamentarii Adrian Wiener și Sergiu Vlad, Clotilde Armand, aflată în vizită în Arad cu ocazia campaniei interne pentru desemnarea listei USR pentru Parlamentul European.

De profesie inginer, cu o vastă experiență în domeniul investițiilor de infrastructură rutieră, Clotilde Armand a apreciat administrația locală a municipiului Arad ca fiind deopotrivă incompetentă și iresponsabilă.

Primarul Aradului se dovedește incompetent deoarece nu este capabil să pună în practică proiectele orașului, iar investițiile au mari întârzieri. Aradul are mulți bani nefolosiți, 203 milioane la finele lui 2017 și estimăm că vor fi 260-270 la finalul lui 2018. Din această cauză am pierdut anul trecut 46 de milioane de lei, iar anul aceste cu siguranță nu îi vom recupera.

În același timp avem un primar iresponsabil pentru că acceptă lucrări de proastă calitate, nefuncționale, proiectele sale nefiind duse până la capăt. Un exemplu tragic este accidentul de seara trecută, când patru tineri au plonjat cu mașina de pe pasajul Micălaca, iar doi dintre ei au murit.

Balustrada cu care a fost prevăzut podul nu este conformă cu normele legale, care spun că ea trebuie să fie longitudinală, pentru a putea să mențină vehiculele pe carosabil. Cele puse de primarul Falcă fac exact pe dos, agață mașinile și le direcționează în afara șoselei.

Soluția cerută de USR este înlocuirea de urgență a protecțiilor laterale pe podurile Micălaca, Grădiște și Decebal, cu unele care să corespundă cu normativul AND 593/2012. Două mașini care au căzut de pe pod și doi morți sunt suficiente motive pentru a lua de urgență măsuri.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de USR Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.