Ziarul electronic al arădenilor

Claudia Boghicevici, în topul celor mai active femei din Parlament

boghiceviciDeputatul arădean Claudia Boghicevici (PNL) ocupă locul al doilea într-un clasament al celor mai active femei din Parlamentul României, conform Indicelui Agregat al Activităţii Parlamentare, din anul 2012, până în iulie 2015.

Potrivit datelor prezentate, în primele cinci sesiuni parlamentare, femeile din Parlament au fost cu 48 la sută mai active decât bărbaţii din Parlament.

„Cele 53 de deputate sunt, în medie, cu 12,5 la sută mai active decât cei 334 de deputaţi, iar cele 13 senatoare sunt, în medie, cu 83 la sută mai active decât cei 154 de senatori“, se arată în raport.

Conform Indicelui Agregat al Activităţii Parlamentare, din anul 2012, până în iulie 2015, cele mai active deputate sunt Andrea Paul Vass (PNL), Claudia Boghicevici (PNL) şi Ana Birchall (PSD), iar cele mai active senatoare sunt Cristiana Anghel (PC), Doina Fedorovici (PSD) şi Doina Silistru (PSD).

Claudia Boghicevici a avut 67 de iniţiative legislative, 258 luări de cuvânt, 199 declaraţii politice, 119 întrebări şi interpelări, şi a semnat 25 de moţiuni.

În topul celor mai activi parlamentari din ambele camere ale Parlamentului se află Valeriu Zgonea (PSD), Tudoar Ciuhodaru (PSD), Dumitru Oprea (PSD). În acelaşi clasament, Claudia Boghicevici (PNL) se află pe locul 13.

În clasamentul celor mai activi parlamentari din Camera Deputaţilor, Claudia Boghicevici se află pe locul 9.

Indicele Agregat al Activităţii Parlamentare se află la cea de-a treia ediţie. Indicele este o completare la monitorizarea activității parlamentare  pe care o face anual Institutul de Politici Publice (IPP)  din 2005 până în prezent.

Indicele activității parlamentare reprezintă un instrument de măsură a gradului de implicare și activitate politică a aleșilor poporului în activitățile curente ale forului legislativ al României.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.